Ce s-a întâmplat cu profesoara de biologie care a vaccinat anti-COVID-19 un elev la ea acasă

De Unica.ro, pe

O profesoară de biologie a vaccinat anti-COVID-19 un elev de 17 ani la ea acasă, fără să aibă consimțământul părinților, și nici calificare medicală oficială, după cum relatează BBC.

Este vorba despre Laura Russo, o profesoară de biologie de la un liceu din New York, care a fost reținută în ajunul Anului Nou și care riscă patru ani de închisoare dacă va fi condamnată. Elevul pe care l-a vacinat voia să se vaccineze, motiv pentru care profesoara l-a imunizat anti-COVID-19, însă fără ca părinții să își dea acordul și fără a avea autorizație legală de a administra vaccinuri.

Momentul vaccinării ilegale ar fi fost filmat și distribuit pe rețelele sociale. În filmare, femeia i-a spus băiatului: „Vei fi bine. Sper”. Femeia l-a vaccinat pe băiat cu un ser necunoscut.

Poliția americană nu știe în prezent cum a reușit femeia să obțină vaccinul anti-COVID-19 și ce marcă este. Singurul vaccin anti-COVID-19 autorizat pentru americanii cu vârste sub 18 ani este Pfizer-BioNTech.

Citește și: Managerul Spitalului Universitar București, despre valul 5: „Este îngrijorător ce se întâmplă”

Citește și: OMS, despre varianta Omicron: Apar tot mai multe dovezi că provoacă simptome mai ușoare

Citește și: Sfatul unui medic pentru părinți: „Dacă doriţi să aveţi un Crăciun liniştit, nu mai duceţi copiii în spaţii închise”

Citește și: Vedete care au avut COVID-19 în 2021 și experiențele lor

Părinții băiatului au sunat la poliție de îndată ce acesta s-a întors acasă și le-a spus ce s-a întâmplat. Conducerea Liceului Herricks, unde a predat Laura Russo, a decis că o suspende pe aceasta din funcție în așteptarea rezultatului anchetei. O ședință de judecată a fost programată deja pentru data de 21 ianuarie.

Autoritățile atrag atenția asupra faptului că vaccinurile care sunt administrate incorect pot fi periculoase. Medicii și lucrătorii medicali autorizați pot verifica dacă un vaccin este contrafăcut sau expirat. Mai mult, pacienții trebuie întrebați despre istoriculor lor medical și să le fie monitorizată reacția după administrarea unei doze.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter