Mărturiile pacienților COVID-19 din spital; „Să se vaccineze, să nu ajungă ca mine, cu un picior în groapă”

De Unica.ro, pe

Spitalele din România se confruntă cu o criză sanitară din cauza pandemiei de COVID-19, iar mărturiile pacienților vorbesc de la sine.

Jurnaliștii Digi24 au vorbit cu pacienții cu COVID-19 de la Institutul „Marius Nasta” din București. În unele situații, există chiar familii internate împreună la spital. Mulți pacienți regretă că nu s-au vaccinat.

„Regret din tot sufletul”, a recunoscut unul dintre pacienți. „Am doi copii acasă. Să nu ia în derâdere această nenorocire de boală. Să se vaccineze, să nu ajungă ca mine, cu un picior în groapă”. Întrebat de Digi24 de ce nu s-a vaccinat, el a zis: „Am zis că o fi, că n-o fi. Timpul a trecut şi acum sunt în faţa faptului împlinit”.

Citește și: Secretarul de stat Andrei Baciu: „47% din populația globului s-a vaccinat împotriva COVID. Ce știe jumătate din planetă și nu știm noi?”

Citește și: Epidemiolog: „Într-o săptămână mor atâția câți au murit la Revoluție și la cutremurul din 1977”

Citește și: OMS: în ritmul actual, România are nevoie de doi ani și jumătate să ajungă la 70% din populație vaccinată anti-COVID-19

Citește și: Mesajul unui medic pentru nevaccinați: „Dragi români, fain că v-aţi ţinut tari şi nu v-aţi vaccinat. Hai, parastase!”

Un alt pacient, în vârstă de 50 de ani, cu soția însărcinată, nu s-a vaccinat. Atât el, cât și soția, sunt în aceeași situație. Medicul ATI Cladiu Ruscu a vorbit despre situația lor: „Dumnealui îi spunea soției că ea să aibă grijă de băiat, e cel mai important lucru, și că el va rămâne dragostea ei cea mai mare. Soția, însărcinată, și ea cu COVID, a fost internată într-un spital suport COVID pentru genul ăsta de pacienți. Am surprins conversația lor înainte ca eu să-l intubez. Destul de tristă, destul de apăsătoare și pentru mine ca medic, cu toate că sunt obișnuit cu felul ăsta de vești triste”.

O problemă foarte mare este că pacienții ajung uneori prea târziu la spital, cu afectare pulmonară de peste 50%. Medicul Ruscu le-a arătat jurnaliștilor o imagine de pe telefonul său cu radiografia unui pacient: „Aceasta este o radiografie a unui pacient de 51 de ani. Are afectare pulmonară aproape sută la sută… Plămânii trebuiau să fie de culoarea asta. Din păcate, reperăm doar mici zone, care probabil sunt suficient de mici, încât să nu poate să respire singur. Peste 90 la sută are afectare pulomonară probabil, la cum arată radiografia. Asta e realitatea”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter