A doua generație de vaccinuri împotriva COVID-19 ar putea include spray-uri nazale sau pastile

De Unica.ro, pe

Soumya Swaminathan, coordonatoarea ştiinţifică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a declarat marţi, 9 noiembrie, că aşteaptă cu nerăbdare a doua generaţie de vaccinuri împotriva COVID-19, care ar putea include spray-uri nazale sau pastile.

În prezent, există 129 de vaccinuri de a doua generație care sunt în curs de examinare. Unele dintre ele care unele se află în faza de studiu clinic, adică sunt testate pe oameni, în timp ce alte 194 nu au ajuns încă într-un stadiu atât de avansat, a dezvăluit Soumya Swaminathan, potrivit Agerpres.

Citește și: Explicația pentru care Africa are puține cazuri și decese de COVID-19, în pofida ratei mici de vaccinare

Un tânăr confirmat cu COVID-19, prins în tramvai fără mască

Țara în care pacienții cu COVID-19 nevaccinați trebuie să își plătească singuri spitalizarea

Avertizare OMS: Europa se va confrunta cu „o iarnă grea” din cauza numărului mare de cazuri COVID-19

Ce avantaje ar avea a doua generație de vaccinuri împotriva COVID-19

Avantajul acestora este că se administrează mult mai ușor și pot extermina virusul înainte ca acesta să ajungă în plămâni, așa cum se întâmplă deja în unele ţări în cazul gripei.

Acestea acoperă întreaga gamă de tehnologii. Sunt încă în curs de studiu, dar sunt sigură că unele dintre ele vor fi foarte sigure și eficiente, iar altele mai puțin.

Coordonatoarea ştiinţifică a mai spus că OMS îl va alege pe cel mai potrivit și se gândește, de asemenea, la utilizarea unora dintre ele pentru dezvoltarea de vaccinuri împotriva altor boli.

De la izbucnirea pandemiei de COVID-19 și până în prezent, Organizația Mondială a Sănătății a autorizat şapte vaccinuri: Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Sinopharm, Sinovac şi Bharat Biotech.

Până în prezent, în ceea ce priveşte vaccinurile pe care le-am aprobat, nu a existat niciun semn suficient de îngrijorător pentru a ne face să spunem că trebuie să revizuim acest vaccin, a mai spus Soumya Swaminathan.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter