Țările europene cu cele mai puține restricții COVID-19

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 22 martie 2022, 10:56

Turismul revine, încet-încet la normal, chiar dacă încă există restricții. În Europa sunt însă mai multe țări cu relaxări în funcție de scăderea numărului de cazuri.

Sezonul estival 2021 este plin de speranțe pentru turiști, acum că tot mai mulți oameni se vaccinează, iar numărul de cazuri scade, după cum arată Euronews. Dacă anul trecut opțiunile de vacanță nu erau prea variate, lucrurile stau diferit acum. O centralizare realizată de Euronews arată care sunt cele șapte țări care sunt destinații căutate anul acesta, mulțumită regimului de reguli și restricții anti-COVID-19.

Croația

În Croația, turiștii pot intra cu dovada vaccinării, un test PCR negativ sau dovada trecerii prin boală, după cum arată Libertatea. Cu peste 1.000 de insule, această țară este un paradis pentru turiști.

Grecia

Intrarea în Grecia este condiționată de dovada vaccinării, un test PCR negativ făcut cu cel târziu 72 de ore înainte sau dovada recuperării de după boală. Nu este nevoie de carantinare pentru cetățenii din UE, zona Schengen sau Marea Britanie. Grecia este una dintre destinațiile preferate de vacanță ale românilor.

Italia

Italia permite intrarea turiștilor europeni, britanici sau americani în baza unui test PCR negativ vechi de cel mult 48 de ore și a unui formular digital de localizare a pasagerilor. Restricțiile de circulație pe timp de noapte sunt în continuare în vigoare, iar masca este obligatorie în spațiile publice. O altă destinație preferată de români, Italia cucerește prin obiectivele turistice.

Citește și: Care sunt orașele de pe glob unde se trăiește cel mai bine. Pandemia de COVID-19 a schimbat clasamentul

Citește și: Liderii Uniunii Europene vor o nouă anchetă OMS cu privire la originea pandemiei de COVID-19

Citește și: Când va intra în vigoare certificatul digital pentru COVID-19 în România

Citește și: De ce femeile sunt de patru ori mai predispuse la COVID-19 de lungă durată decât bărbații

Malta

Malta este prima țară din UE care a reușit să atingă imunitatea de turmă în urma vaccinării. Turiștii pot intra cu un test PCR negativ vechi de cel mult 72 de ore, iar din iulie va fi valabil și pașaportul de vaccinare. Restaurantele sunt deschise până la miezul nopții, iar masca este obligatorie încă în spațiile deschise.

Islanda

În Islanda, călătorii vaccinați sau care prezintă un act de vindecare de COVID-19 pot intra fără carantină în țară, dar au nevoie și de un test negativ. Acest test se poate face și în aeroport, dar persoana trebuie să se izoleze timp de cinci zile înainte de a face un al doilea test.

Muntenegru

Turiștii pot intra în Muntenegru cu un test negativ PCR vechi de cel mult 72 de ore, un test rapid antigen vechi de cel mut 48 de ore, dovada recuperării din boală sau certificat de vaccinare. Pentru țările vecine, testul nu mai este necesar.

  • Vezi cele mai interesante locuri de vizitat in Muntenegru, iar daca tot esti in zona, poate vrei sa stii si care sunt cele mai frumoase locuri de vizitat in Croatia!
  • Portugalia

    Cetățenii Uniunii Europene pot intra în Portugalia pe baza unui test negativ PCR făcut cu cel mult 72 de ore înainte. Aceleași măsuri sunt valabile și pentru Madeira și Azore.

    Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

    Google News Urmărește-ne pe Google News

    Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
    Abonează-te la newsletter