Țara în care persoanele nevaccinate nu mai au voie în supermarketuri, școli, spitale și mijloace de transport

De Unica.ro, pe
Pandemia de COVID-19 nu s-a terminat, în condițiile în care tulpina Delta face ravagii. În acest context, unele țări înăspresc măsurile de protecție.

Astfel, în China urmează să se interzică accesul persoanelor nevaccinate anti-COVID-19 în școli, spitale, parcuri, supermarketuri, mijloace de transport în comun și alte locuri publice, după cum arată Insider, citat de Digi24.

Autoritățile din China intensifică restricțiile în cazul persoanelor nevaccinate, accesul lor fiind interzis atât în locurile publice mai sus menționate, cât și în cafenele, săli de fitness, benzinării și bănci. Un consiliu local a subliniat că vaccinarea împotriva COVID-19 reprezintă „o datorie și o obligație a fiecărui cetățean”, ținând cont de situația pandemică „severă și complicată” din alte țări.

Problema implementării acestei măsuri va apărea în cazul școlilor și instituțiilor în mod deosebit. În orașul Luzhou, persoanele nevaccinate trebuie să prezinte datele și informațiile de contact înainte de a intra în locuri publice. Totodată, ele sunt încurajate să se vaccineze.

Citește și: Avertismentul ministrului sănătății: „Valul patru va fi al nevaccinaților”

Citește și: Comisar european: „Este neapărată nevoie să sporim rata de vaccinare în rândul cetăţenilor români”

Citește și: A treia doză de vaccin ar putea crește riscul de reacții adverse grave?

Citește și: Eradicarea variolei ar fi fost imposibilă în era social media, potrivit lui Anthony Fauci

O altă măsură extremă a fost impusă de autoritățile din comitatul Tanghe din provincia Henan, unde agențiile guvernamental nu vor mai plăti angajații nevaccinați.

Restricțiile din China se aliniază cu obiectivul guvernului, și anume de a obține o rată de imunizare împotriva COVID-19 de 80%. Până în prezent, China a produs 1,4 miliarde de doze de vaccin anti-COVID-19 – suficiente pentru a imuniza toată populația cu o primă doză. Momentan nu se știe câte persoane au făcut rapelul.

În China, majoritatea populației a fost imunizată cu serurile chinezești Sinopharm și Sinovac. Autoritățile au însă în plan să vaccineze oamenii cu o doză adițională de vaccin bazat pe tehnica ARN mesager, dezvoltat de Pfizer și BioNTech.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter