Țara care de la 1 februarie renunță la restricții împotriva COVID-19

De Unica.ro, pe

O țară europeană a decis să renunțe la restricțiile împotriva COVID-19, în ciuda valului de infectări cu tulpina Omicron. De la 1 februarie, doar cei care vor să intre în țară trebuie să prezinte certificatul de vaccinare.

După aproape doi ani de pandemie, cu restricții urmate de relaxări și invers, o țară europeană a decis să renunțe la măsurile împotriva COVID-19 și să se bucure din nou de libertate.

Citește și: Cât timp va mai fi valabil certificatul verde fără doza booster

Loredana Groza, subiect în presa străină după ce s-a dus cu Nick Casciaro în Italia

Lucian Viziru, despre scena de dragoste cu Nicoleta Luciu din telenovela „Lacrimi de iubire”

Doi frați din Brăila au făcut copii împreună. Ei riscă 5 ani de închisoare pentru incest

Țara care a ridicat toate restricțiile împotriva COVID-19

De la 1 februarie, guvernul danez a ridicat toate restricțiile, considerând că virusul SARS-CoV-2 nu mai este „critic pentru societate”, în ciuda numărului ridicat de cazuri de COVID-19 înregistrat în ultima perioadă.

Am trecut de faza critică. De la 1 februarie, Danemarca va fi deschisă, complet deschisă. Suntem gata să ieşim din umbra coronavirusului. Spunem «adio» restricţiilor şi «bun-venit» vieţii de dinainte, a declarat premierul danez Mette Frederiksen, potrivit Libertatea.

În Danemarca masca de protecție nu mai este obligatorie. Nici certificatul verde, care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea, nu mai trebuie prezentat.

Danezii se vor putea bucura de libertate deplină și atunci când merg la evenimente publice, unde numărul participanților nu mai este limitat.

O singură restricție va rămâne valabilă: călătorii trebuie să prezinte certificatul verde la intrarea în țară.

De asemenea, autoritățile mai recomandă spitalelor și căminelor de bătrâni să păstreze măsuri precum purtarea măștii sau prezentarea certificatului verde, pentru a proteja persoanele vulnerabile.

Această schimbare vine în ciuda numărului ridicat de cazuri de COVID-19 înregistrat în Danemarca. În ultima săptămână au fost între 33.000 şi 47.000 de infectări zilnice, însă spitalele nu s-au aglomerat.

Se pare că principalul motiv este rata mare de vaccinare. Aproape 60% dintre cei 5,8 milioane de danezi au primit deja doza „booster” a unor vaccinuri anti-COVID-19.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter