Rata de infectare în București a ajuns la 6,33. Ce restricții urmează să fie introduse

De Unica.ro, pe

Municipiul București a intrat weekend-ul trecut în scenariul roșu, iar miercuri rata de infectare a ajuns la 6.33. Potrivit dispozițiilor legale, în Capitală ar trebui introduse noi restricții.

Numărul cazurilor de COVID-19 continuă să crească alarmat în București. Rata de infectare a trecut pragul de 6 la mia de locuitori și conform regulilor, în Capitală urmează să fie introduse noi restricții.

Citește și: Medicul Virgil Musta, despre pandemia de COVID-19: „Suntem din nou în al 12-lea ceas”

Ce a declarat Irinel Columbeanu după ce a făcut COVID-19 și a ajuns la spital

Liliana Mocanu, actrița din „Las Fierbinți”, are COVID-19: „Azi-noapte a fost infernal”

Andreea Marin, prima apariție TV după vindecarea de COVID-19

Ce restricții urmează să fie introduse în București

Când incidența infectărilor într-o localitate ajunge la 6 la mie, intră în vigoare noi restricții privind carantina de noapte și de weekend. Astfel, în București, magazinele ar trebui să se închidă la ora 18:00. Restaurantele și cafenelele se închid, fiind permisă doar livrarea la domiciliu.

De asemenea, se închid sălile de fitness și bazinele de înot. Evenimentele private, cum ar fi nunțile și botezurile, se interzic. Școlile ar trebui să treacă în sistem online.

Persoanele nevaccinate vor putea circula în weekend doar de la ora 5.00 până la ora 20.00, cu anumite excepții, respectiv cu declarație pe proprie răspundere. Cele vaccinate de cel puțin 10 zile pot circula fără restricții, dar trebuie să aibă la ele certificatul verde.

Restricțiile în București trebuie anunțate în urma unei ședințe a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, care trebuie convocat în 48 de ore, acesta fiind termenul maxim prevăzut de lege, potrivit Digi24.

Pentru că în noaptea de vineri, 24 septembrie, spre sâmbătă, 25 septembrie, muncipiul București a intrat în scenariul roșu, certificatul verde COVID-19 a devenit obligatoriu pentru accesul în localuri, săli de spectacole, evenimente private, săli de sport sau restaurantele din mall-uri.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter