Certificatul verde ar putea deveni obligatoriu și în magazine

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 14 octombrie 2021, 13:45

Premierul interimar Florin Cîțu a declarat că nu se ia în calcul impunerea carantinei în municipiul București și în județul Ilfov, chiar dacă rata de infectare a trecut de 15 la mia de locuitori. În schimb, certificatul verde ar putea deveni obligatoriu și în magazine.

Florin Câțu a explicat faptul că nu se va impune carantină momentan în București și județul Ilfov pentru că „și anul trecut a fost această discuție și nu a funcționat”. Dar autoritățile se gândesc la alte restricții care să împiedice răspândirea virusului SARS-CoV-2 și să țină economia deschisă, potrivit Digi24.

Citește și: Oana Pellea a confirmat că are COVID-19. Cum se simte actrița

Ioana Ginghină, apostrofată pentru că poartă mască anti-COVID-19 în spațiile închise

Prima reacție a actriței Carmen Tănase, după ce s-a spus că are COVID-19

COVID-19 în România. Bilanțul oficial al cazurilor noi și al deceselor

Certificatul verde ar putea deveni obligatoriu și în magazine

Un lucru pe care l-am discutat cu ministrul Sănătății (n.r. Cseke Attila) este acela de a cere certificatul verde pentru toate activitățile economice în care intrăm în contact cu persoane. Dacă vrem să avem economia deschisă, ar ajuta foarte mult.

Nu am discutat despre a reduce numărul orelor de funcționare în weekend pentru activități economice. A avea certificat verde pentru orice activitate economică e un pas important, ne gândim la acest lucru, a declarat Florin Cîțu.

Certificatul verde ar putea fi introdus și în magazine.

Este doar o triere. Dacă te vaccinezi, trecut prin boală sau testat (…) Aș merge și pe ideea introducerii certificatului verde și în magazine”.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter