Singurul medicament împotriva gripei și a formelor ușoare de COVID-19 ajunge în România

De Unica.ro, pe

Prima tranşă de Favipiravir, singurul medicament cu dublu beneficiu, în gripă şi în cazurile ușoare și moderate de COVID-19 va ajunge, în curând, în România.

Compania Terapia a anunţat că, din 15 octombrie, o primă cantitate de 220.000 de tablete de Favipiravir va ajunge în depozitele Unifarm. În total, va fi asigurată cantitatea necesară pentru circa 10.000 de pacienţi.

Citeşte şi: Mihaela Bilic: „Somnul e cel mai important factor în creșterea imunnității”

„Terapia – o companie SUN PHARMA (Terapia) anunţă că începând cu 15 octombrie 2020 prima cantitate de 220.000 de tablete de Favipiravir (FluGuard), dintre care 20.000 reprezintă o donaţie pentru spitalele COVID-19, intră în depozitele Unifarm SA”, se arată într-un comunicat de presă al companiei, citat de News.ro.

Citește gratuit ediția de octombrie a revistei Unica. O găsești AICI.

Favipiravir este un antiviral administrat deja pacienţilor cu Covid din China, India şi Rusia. Studiile clinice recente au arătat că medicamentul ajută în eliminarea mai rapidă a virusului, în 4 zile, faţă de 11 zile și reduce durata bolii.
Compania mai spune că analizează şi posibilitatea transferului tehnologic al fabricării antiviralului în unitatea din Cluj-Napoca.

Sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter