Shopping. Cele mai bune outlet-uri din Europa (episodul 1) – Seravalle, Stockholm, Metzingen

De PR, pe

“Sport” agreat de majoritatea femeilor, detestat de o parte a publicului masculin, shopping-ul este acel plus care ne coloreaza viata de zi cu zi.
Unii vor sari si vor spune : “eu nu fac shopping”  sau “mie nu-mi place la cumparaturi!”. Le amintesc ca si ei se imbraca, si ei isi cumpara iaurt, tigari, ziare sau ulei de schimb la masina, si ei achizitioneaza bilete de avion sau servicii de telefonie mobila, numai ca sub alta forma. Pentru a umple un cos cu mancare la supermarketul din colt, ai nevoie de 10-15 minute, in timp ce pentru o sesiune adevarata de shopping in magazinele de haine, trebuie sa iti rezervi de la 2-3 ore in sus.

Cine nu a auzit de conceptul de outlet? Este practic un mini-orasel cu numeroase branduri, grupate tematic, de unde se pot cumpara produse cu reduceri substantiale, uneori chiar de 90% din pretul intreg.

Primele outlet-uri au aparut in SUA, in anii ’30. Fabricile ofereau angajatilor, posibilitatea de a cumpara produse cu defect/deteriorate sau surplusul de productie, la un pret redus. Ulterior, acest tip de magazin s-a adresat si celor care nu lucrau in fabrica respectiva. Fenomenul a explodat in anii ’80-’90, atunci cand au fost deshise numeroase outlet-uri.

Din pacate tara noastra a ramas mult in urma celorlalte state europene la acest capitol. De aceea, multi dintre romani aleg sa dea cate o fuga in strainatate chiar si numai pentru o sesiune de cumparaturi, vezi celebrul Parndorf, de langa Viena.

In acest serial, veti afla care sunt cele mai bune outlet-uri din Europa.
Vezi care sunt cele mai bune locuri de shopping din Europa, pe mihaijurca.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter