Se limitează și mai mult circulația pe timp de noapte? De la ce oră nu vom mai avea voie afară fără declarații

De Unica.ro, pe
Creștere accelerată a cazurilor noi de COVID-19 ar putea determina autoritățile să înăsprească restricțiile pe teritoriului României. Guvernul ar plănui să limiteze și mai mult circulația pe timp de noapte. 

După ce mai multe orașe din România au revenit la scenariul roșu din cauza creșterii cazurilor de COVID-19 din ultimele zile, și restricțiile de circulație pe timpul nopții ar putea fi modificate, susțin surse guvernamentale, potrivit Digi24.

Citește și: Adi Bărar, fondatorul și liderul trupei Cargo, răpus de COVID-19 la 61 de ani

Se limitează și mai mult circulația pe timp de noapte?

Guvernul ar putea limita circulația pe timp de noapte în toate localitățile, începând cu ora 22.00. În prezent, intervalul în care ne putem deplasa fără legitimaţie de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator ori o declaraţie pe propria răspundere, este 23.00-05.00.

După ora 23.00, putem ieși din casă doar din următoarele motive:

  • a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie şi locul/locurile de desfășurare a activității profesionale şi înapoi;
  • b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;
  • c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  • d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

Decizia ar putea fi luată miercuri, susțin sursele citate. Este nevoie de o hotărâre a CNSU, aprobată ulterior în ședință de guvern.

Citește și: Scenariu roșu în București din 8 martie 2021. Lista restricțiilor

O altă măsură ce ar putea fi luată în perioada următoare este reducerea programului restaurantelor. Acestea ar putea fi închise la ora 22.00, în loc de ora 23.00, cum este în prezent.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter