Câți elevi s-au infectat cu COVID-19 de la începutul anului școlar în România

De Unica.ro, pe

De când a început anul școlar, 8.470 de preșcolari și elevi au fost diagnosticați cu COVID-19.

Mai mult, 167.000 de elevi fac cursuri online, conform celor mai recente date de la Ministerul Educației. De asemenea, peste 2.600 de profesori și angajați din sistemul de învățământ au fost testați pozitiv pentru COVID-19.

După prima săptămână de școală, aproximativ 1.000 de elevi se infectaseră cu COVID-19. În 23 de septembrie, numărul crescuse la 3.300.

Noile informații vin în contextul în care Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioasse a decis ca pragul de 6 infectări la mia de locuitori de la care se trecea în învățământul online să fie eliminat.

Citește și: Studiu: prezența în bănci a școlarilor nu crește rata de infectare COVID-19

Citește și: Andreea Antonescu are o relație specială cu fiica ei, Sienna. „E pasionată de tot ce înseamnă design vestimentar”

Citește și: Recomandare OMS: teste COVID-19 în școli, pentru evitarea învățământului online

Citește și: Ela Crăciun, plină de emoții în prima zi de școală a copiilor: „(…) i-am condus spre noul an şcolar cu ochii plini de lacrimi”

De acum, adoptarea de suspendare a prezenței fizice se va face în funcție de cazurile confirmate la nivel de clasă sau de școală. Totodată, se va solicita introducerea testelor non-invazive cu salivă, care până acum nu erau omologate.

„Referitor la scenariile de funcţionare a şcolilor, astăzi, 29.09.2021, Grupul de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a adoptat în unanimitate (exclusiv membri cu drept de vot, având competenţe medicale/epidemiologice):

  • decuplarea scenariilor de funcţionare a şcolilor de rata de infectare din localitate şi adoptarea deciziilor de suspendare a prezentei fizice în funcţie de cazurile confirmate la nivel de clasă/şcoală, în paralel cu intensificarea măsurilor de control din partea autorităţilor competenţe, în vederea respectării stricte a regulilor de protecţie sanitară în şcoli;
  • adoptarea de măsuri suplimentare având ca obiectiv amplificarea testării în şcoli, prin formularea unei solicitări către Agenţia Naţională a Medicamentului cu privire la aprobarea utilizării testelor non-invazive pe baza de salivă, cu rol de screening”, a arătat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, potrivit Digi24.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter