S-a raportat primul pacient cu COVID-19 și gripă simultan

De Unica.ro, pe

În Mexic a fost raportat primul caz de COVID-19 şi gripă, detectate simultan la aceeaşi persoană. Medicii s-au declarat îngrijorați de această situație, convergenţa celor două boli putând pune o presiune şi mai mare asupra sistemului sanitar.

Citeşte şi: Avertismentul specialiștilor: Aerosolii sunt principala modalitate de transmitere a coronavirusului

„A fost raportat, în Mexic, primul caz privind prezenţa simultană a celor două virusuri, atât a virusului SARS-CoV-2, agentul patogen care provoacă boala COVID-19, precum şi a virusului AH1N1, care declanşează gripa. Mai mult decât convergenţa celor două boli la aceeaşi persoană, un lucru mai puţin obişnuit, trebuie să ne preocupe juxtapunerea epidemiei cu sezonul de gripă, fapt ce ar putea duce la o saturaţie a spitalelor”, a scris luni pe Twitter, Alejandro Macias, responsabil cu gestionarea epidemiei de gripă din 2009, potrivit Agerpres.

Citește gratuit ediția de octombrie a revistei Unica. O găsești AICI.

Cazul a fost detectat la o femeie de 54 de ani cu antecedente de obezitate, suferind de o boală autoimună, care a avut cancer şi o afecţiune pulmonară cronică. Pacienta a fost spitalizată şi că evoluţia stării ei de sănătate este bună.
Mexicul a înregistrat, până duminică, în total 83.781 de decese şi 817.503 cazuri de COVID-19.

Sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter