România, locul doi în Europa la mortalitatea din cauza COVID-19

De Unica.ro, pe
Numărul de decese din cauza COVID-19 raportat la populația țării clasează România pe locul doi în clasamentul european. Doar Cehia are în acest moment o rată a mortalității mai mare. 

Raportul epidemiologic al Centrului European pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor (ECDC) arată că România nu mai este pe primul loc, ci pe cel de-al doilea la nivel european în ceea ce privește mortalitatea cauzată de COVID-19. În ultimele 14 zile, România a avut 218,4 cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori şi o rată a deceselor de 4,5 la suta de mii de locuitori.

Citește și: COVID-19 ar putea provoca diabet. Ce spun medicii

Singura țară care ne depășește este Cehia, cu o rată de 7,1, dar cu 828,4 de cazuri COVID-19 la suta de mii de locuitori, un număr de aproape 4 ori mai mare decât în România, potrivit Digi24.

Spania, care la raportul precedent ocupa locul 1 împreună cu România, se situează acum pe locul trei, cu o rată a deceselor de 3,8 în ultimele 14 zile. Aceasta este urmată de Ungaria și Belgia.

În ultimele 14 zile, România are o rată a mortalităţii raportată la populaţie de 15 ori mai mare decât a Germaniei, Suediei, Letoniei sau a Ciprului – 0,3 – şi de 45 de ori mai mare decât a Norvegiei sau Estoniei, unde se înregistrează 0,1 decese la suta de mii de locuitori. În Finlanda și Estonia, rata este tot de 0,1 decese la 100.000 de locuitori în ultimele două săptămâni.

Citește și: O tânără care suferea de COVID-19 a murit în avion

La un număr aproape identic de cazuri COVID-19, Irlanda (224,5 cazuri la suta de mii de locuitori) are 0,8 decese la suta de mii de locuitori.

Sursă foto:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter