O româncă plecată în Grecia, depistată cu COVID-19. Medicii eleni, îngrijorați de efectul redeschiderii granițelor

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 06 iulie 2020, 14:35

O femei din România plecată în vacanţă în insula Creta, Grecia, a fost confirmată sâmbătă de autorităţile greceşti ca fiind infectată cu noul coronavirus.

Acesta este primul caz de coronavirus confirmat în rândul turiştilor străini în Creta.

Femeia a fost transferată la un hotel special, unde va rămâne în carantină 14 zile, împreună cu soțul său. Starea ei de sănătate este bună și beneficiază de monitorizare medicală.

Citeşte şi: Toți pasagerii români ajunși în Grecia, testați pentru COVID-19. „Ne-au înghesuit într-un spațiu mic și-au fost testați și bebelușii”

Epidemiologii eleni spun că următoarele două săptămâni sunt cruciale pentru a vedea dacă  experimentul redeschiderii turistice  funcționează.

„Stăm cu sufletul la gură să vedem, în următoarele 10-14 zile, care va fi efectul redeschiderii graniţelor. Dacă va creşte numărul îmbolnăvirilor, vom actualiza măsurile legate de primirea turiştilor”, a relatat un medic grec.

Pe teritoriul Greciei au fost confirmate până în prezent cinci cazuri în rândul pasagerilor sosiţi pe aeroporturile greceşti începând cu 1 iulie, în urma analizei a circa 1.400 de teste moleculare din cele 5.889 efectuate. Este vorba despre trei femei, din Suedia, Serbia şi românca din Creta, precum şi un cuplu grec, potrivit Agerpres.

Turiştii străini testaţi pozitiv în Grecia sunt plasaţi 14 zile în izolare în hoteluri de carantină, în cazul în care nu necesită spitalizare.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter