Protest în Rusia față de masacrul din Bucha. Cum a apărut un bărbat în patru locuri importante din Moscova

De Unica.ro, pe

Un bărbat a protestat în capitala Rusiei față de masacrul de la Bucha, din Ucraina. Acțiunea numită Bucha-Moscova s-a desfășurat în patru locuri extrem de cunoscute din Moscova.

Imaginile tulburătoare din Bucha, cu civili legați la mâini care au fost găsiți morți pe străzile din orașul ucrainean, au ajuns și la Moscova, prin intermediul unui artist anonim, potrivit Libertatea.ro.

Protest în Rusia față de masacrul din Bucha

Bărbatul a reprodus scenele terifiante cu victimele civile ale armatei ruse în patru dintre cele mai cunoscute și circulate locuri din capitala Rusiei.

Citește și: De ce a participat, de fapt, Elena Matei la „Chefi la Cuțite”. „Da, m-am folosit de acea emisiune!”

Alex Velea nu și-ar apăra țara în caz de război: „Pentru cine să lupt și să mor? Aș fugi, îți dai seama!”

Adela Popescu, mesaj de susținere pentru Irina Fodor, după zvonurile apărute în presă despre ea și Ștefan Bănică Junior

Care este numele real al Alexandrei Duli de la Survivor România 2022. În ce reality show a mai participat

Trecătorii au putut vedea luni, 4 aprilie, în Grădina Alexandrovski, pe podul de la Catedrala Hristos Mântuitorul, pe străzile Nikolskaia și Vechiul Arbat un trup căzut, cu mâinile legate la spate, asemeni ucrainenilor torturați și uciși de soldații ruși înainte de a se retrage.

Iată cum va fi. După ce vor pierde în Ucraina, vor începe să-și terorizeze proprii cetățeni, a scris faimosul galerist și critic de artă Marat Gelman în dreptul uneia dintre imagini.

Un jurnalist ucrainean a susținut că soldații ruși au omorât la Bucha toți bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani. Mulți dintre cei uciși aveau mâinile legate la spate, iar în jur de 300 de cadavre au fost găsite în gropile comune din oraș.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a ajuns luni, 4 martie, în Bucha și a acuzat Rusia de comiterea unui genocid.

Rusia a susținut că totul este, de fapt, o înscenare a Ucrainei, și că militarii ruși nu au omorât civili.

Un protest față de masacrul de la Bucha a avut loc și în București

După modelul artistului din Moscova, și Mihail Bumbeș, activist civic și istoric român, președintele și cofondatorul asociației Miliția Spirituală, a protestat marți împotriva atrocităților comise în localitatea Bucha. Acesta a stat întins pe jos în fața Ambasadei Rusiei la București timp de o oră, cu mâinile legate la spate.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter