Profesorii nu vor mai folosi catalogul în clase. Cum vor pune notele

De Unica.ro, pe
În contextul pandemiei de COVID-19, profesorii ar putea să schimbe metoda clasică de a pune note și absențe elevilor. Aceștia nu vor mai intra în clase cu catalogul. 

Printre schimbările ce vor avea loc în noul an școlar 2020 – 2021 din cauza pandemiei de COVID-19, se numără și modul în care profesorii vor trece în cataloage notele și absențele elevilor. Aceștia ar putea folosi agende personale pentru a-și nota datele necesare sau ar putea folosi un catalog electronic.

Citește și: Părinții nu vor mai da declarație pe propria răspundere pentru a-și trimite copiii la școală

Catalogul poate fi completat și după ce își încheie profesorul activitatea didactică, după cele 2-3 ore pe care le are la diferite clase. Poate merge în cancelarie și poate să treacă notele sau absențele elevilor din ziua respectivă” – a spus ministrul Educației, Monica Anisie, pentru Digi24.

De asemenea, fiindcă în această perioadă a suspendării cursurilor, am experimentat și condica electronică și catalogul electronic, în felul acesta, profesorii – și școala, de fapt, ar putea să realizeze un catalog electronic sau o condică electronică și acolo profesorul să treacă toate aceste aspecte” – a completat aceasta. 

Citește și: OMS, avertisment cu privire la reînceperea școlilor: Copiii pot lua COVID-19, iar unii pot muri!

În vederea instituirii unor măsuri de prevenire a îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2 în grădinițe, școli și universități, autoritățile au stabilit ca reluarea activităților didactice să se desfășoare după reguli stricte. Printre acestea se numără distanțarea fizică, purtarea măștilor, trierea epidemiologică, măsuri igienico-sanitare obligatorii, reducerea numărului de elevi în clase și a numărului de ore petrecute la școală. Jumătate din elevi vor continua să învețe de acasă, în sistem online.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter