Primul oraș din România carantinat din cauza îmbolnăvirilor de COVID-19

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 27 iulie 2020, 12:32

Orașul Făget, din județul Timiș și alte trei sate din zonă – Bichigi, Temereşti şi Colonia Mică – au intrat în carantină de duminică, 26 iulie, de la ora 19:00. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat cererea autorităților locale după ce 47 de localnici s-au îmbolnăvit de COVID-19. Acesta este primul oraș din România carantinat după intrarea în vigoare a noii legi privind instituirea carantinei și a izolării.

Citeşte şi: Cele mai simple moduri de a împiedica răspândirea noului coronavirus

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a decis ca primarul şi Consiliul Local al oraşului Făget să ia măsuri pentru a asigura funcţionarea serviciilor de protecţie şi asistenţă socială, funcţionarea corespunzătoare a serviciilor de utilităţi publice, precum şi aprovizionarea cu alimente de bază pentru persoanele fără susţinători sau altă formă de ajutor şi care nu se pot deplasa de la locuinţă/gospodărie.

Conform Hotărârii CJSU Timiş, se interzice intrarea/ieşirea în/din oraşul Făget şi satele aparţinătoare Bichigi, Temereşti şi Colonia Mică prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile europene, naţionale, judeţene şi comunale.

Citește gratuit ediția de august a revistei Unica. O găsești AICI

„S-a luat decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de a carantina orașul și cele trei state aparținătoare. Această decizie a venit în urma raportului comunicat de către DSP și a analizei epidemiologice la nivelul orașului. Dăm posibilitatea cetățenilor de a se deplasa la locul de muncă, dar cu adeverințele emise de instituțiile respective. Oamenii trebuie să înțeleagă că nu se va restricționa activitatea în totalitate. Toate serviciile publice vor fi funcționale, iar circulația în oraș în ceea ce înseamnă aprovizionarea sau rezolvarea problemelor delicate de zi cu zi se pot gestiona în continuare”, a spus  Călin Dobra, președintele CJ Timiș, potrivit digi24.ro.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter