Premieră în Galați: Un pacient cu o formă gravă de COVID-19 a primit tratament cu ozon

De Unica.ro, pe

În Galați , un pacient în stare gravă, infectat cu noul coronavirus, a primit tratament cu ozon. Premiera a putut fi realizată cu ajutorul unui aparat modern, în valoare de aproape 25.000 de euro, cumpărat cu banii obţinuţi sub formă de premiu la un concurs internaţional de proiecte cu iniţiative anti-COVID-19.  Aparatul modern este instalat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Galaţi.

Citeşte şi: Cât costă tratamentul bolnavilor cu COVID-19

Medicii gălăţeni au realizat, în premieră, prima procedură de autohemoterapie majoră cu ozon în cazul unei femei, de 62 de ani, cu o formă gravă de COVID-19. Acum, medicii aşteaptă să vadă rezultatele tratamentului.

Procedura este simplă şi presupune introducerea în sângele pacientului a unei cantităţi mici de ozon, a explicat coordonatorul medical al proiectului.

Citește gratuit ediția de august a revistei Unica. O găsești AICI

„Este un tratament complementar în care se introduce 95% oxigen şi un procent mic, de 5% ozon, care are, însă, un rol extraordinar de bun. Pacientului i se scoate o cantitate de sânge, acesta trece prin aparat şi este îmbogăţit cu ozon. Trei lucruri importante rezolvă aparatul: rezolvă partea de hipoxie, adică oxigenarea ţesuturilor, are efect direct asupra membranei virusului pe care nu-l omoară, dar nu-l lasă să se dezvolte, şi opreşte crearea de cheaguri de sânge. Mare parte din pacienţii în stare critică vor fi salvaţi, practic încercăm să facem astfel încât oamenii să nu mai ajungă în stare critică. Aparatul a mai fost folosit în 2003 în timpul epidemiei de SARS”, a declarat, pentru Mediafax, medicul Alexandru Nechifor.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter