Pfizer și BioNTech cer autorizarea de urgență a vaccinului lor împotriva COVID-19 la categoria de vârstă 5 – 11 ani

De Unica.ro, pe

Companiile Pfizer și BioNTech au transmis că solicită autorităților de reglementare din SUA să aprobe utilizarea de urgență a vaccinului împotriva COVID-19 la copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

Numărul copiilor diagnosticați cu COVID-19 crește alarmant, iar Pfizer și compania germană parteneră, BioNTech, au cerut Agenţiei americane a medicamentului (FDA) să autorizeze folosirea vaccinului lor împotriva COVID-19 la copiii din categoria de vârstă 5 – 11 ani, potrivit Reuters.

Această cerere este un pas important în lupta noatră continuă împotriva COVID-19″, au transmis reprezentanții celor două companii.

Cererea depusă de Pfizer va fi analizată de specialiști într-o întâlnire stabilit de FDA pe data de 26 octombrie. Aceasta ar putea fi aprobată în aproximativ o lună, așa cum s-a întâmplat și la alte categorii de vârstă.

Citește și: Viorica de la Clejani, puternic afectată de COVID-19. Solista a stat 10 zile în spital

Laura Giurcanu și iubitul ei, Cezar Bîtlan, s-au despărțit după 2 ani și jumătate de relație

Andreea Ibacka, primele declarații după a doua naștere: „Am fost efectiv copleșită”

Logodnica lui Geo Rotariu, Bianca Tudor, a pierdut sarcina în luna a șaptea. Modelul urma să nască în decembrie

Vaccinul produs de Pfizer și BioNTech ar fi generat un răspuns imun puternic la copii

O aprobare rapidă a vaccinului ar putea ajuta la atenuarea creșterii cazurilor de COVID-19 în rândul copiilor în următoarele săptămâni, dat fiind că unitățile de învățământ rămân deschise, au mai transmis companiile.

În luna septembrie, Pfizer și BioNTech anunțau că vaccinul lor produce un răspuns imun la copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11, așa cum s-a întâmplat și la cei de 12 – 16 ani, potrivit studiului clinic realizat cu 2.268 de participanți.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter