Pfizer a redus la jumătate livrarea dozelor de vaccin în unele țări europene, inclusiv România

De Unica.ro, pe
Compania farmaceutică Pfizer a redus livrările de vaccin în unele țări din Europa, printre care se află și România. Acestea vor primi doar jumătate din dozele planificate pentru această săptămână. 

Unele țări europene, printre care și România, vor primi de la Pfizer doar jumătate din dozele de vaccin împotriva COVID-19. Livrările vor fi reluate în ritm normal de săptămâna viitoare, iar restanța de 50% va fi livrată în luna martie, a declarat secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

Citește și: Etapa a treia de vaccinare ar putea începe în luna martie, potrivit lui Florin Cîțu

Pfizer și BioNTech au refuzat să facă declarații despre această întârziere. În timp ce unele țări din Europa, precum Norvegia, au anunțat că se vor descurca în această situație pentru că au un stoc de urgență, alte state europene vor fi nevoite să încetinească ritmul de vaccinare, potrivit Digi24.

Citește și: Cum acționează și ce conține vaccinul anti-COVID-19. Explicația medicului Virgil Musta

Comisia Europeană a comandat 600 de milioane de doze din vaccin Pfizer și a semnat alte contracte cu companii ce vor furniza aproape două milioane de doze, însă acestea nu au fost încă aprobate de experții europeni.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter