Persoanele care vin din Ucraina în România nu trebuie să stea în carantină

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 25 februarie 2022, 13:41

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a decis ca persoanele care vin din Ucraina în România să fie exceptate de la măsura carantinei.

Ucrainenii nu vor sta în carantină în România indiferent dacă sosesc direct din Ucraina sau tranzitează Republica Moldova, a anunțat Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

Citește și: Avion militar ucrainean, cu 14 persoane la bord, prăbuşit în apropiere de Kiev. La scurt timp, a căzut și un elicopter rusesc

Pe cine a sunat Putin înainte de a ataca Ucraina

De ce a invadat Rusia Ucraina. Ce vrea Vladimir Putin

Nu se fac recrutări pentru război în România. MApN: „Atenție la informațiile false!”

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat Hotărârea numărul 9 prin care se modifică şi completează Hotărârea CNSU nr. 6 din 31.01.2022 privind procedura de aprobare a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor, în sensul exceptării de la măsura carantinei a persoanelor care sosesc în România din Ucraina, indiferent dacă sosesc direct din Ucraina sau tranzitează Republica Moldova, a transmis, vineri, CNSU.

România a primit în ultimele 24 de ore 10.624 de persoane care au fugit din calea războiului cu Rusia. Dintre acestea, 6.964 se află în continuare în România, iar 11 au solicitat deja azil. Celelalte 3.660 au părăsit țara noastră.

Autoritățile române au anunțat că sunt gata să primească 500.000 de refugiați, dacă va fi nevoie.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter