Concediu pentru persoanele care trec printr-un divorț

De Oana Savin, pe Ultimul update Joi, 11 octombrie 2018, 17:29
Persoanele care trec printr-un divorț ar putea primi trei zile de concediu. Asta s-ar întâmpla dacă proiectul de lege depus la Senat ar trece.

Inițiatorul proiectului este deputatul PSD Georgian Pop, care a precizat că oamenii care divorțează au nevoie de aceste zile libere pentru că „trec prin trauma desfacerii căsătoriei” și au nevoie de timp liber pentru „soluționarea problemelor”.

Cine ar beneficia de concediu

Această inițiativă legislativă vine în sprijinirea salariaților care trec printr-un divorț.

În expunerea de motive se arată că pentru acest eveniment este „nevoie de timp liber pentru soluționarea problemelor pe care le implică” un divorț.

Cei care au divorţat au drepul la un concediu pentru divorţ de 3 zile lucrătoare”, potrivit proiectului de lege.

Inițiatorul a explicat că de acest beneficiu ar avea parte doar persoanele asigurate în cadrul sistemului asigurărilor sociale de stat.

Indemnizația pentru concediul pentru divorţ se plăteşte din fondul de salarii al unităţii angajatoare şi este egală cu salariul corespunzător perioadei respective. Concediul pentru divorţ se acordă la cerere, de către angajator, în următoarele 4 săptămâni de la data constatării sau, după caz, a pronunţării divorţului”, se mai arată în proiect.

În expunerea de motive este subliniat faptul că rata divorțului în România raportată la numărul căsătoriilor este în medie de 25% pentru perioada 1990-2018, iar desfacerea căsătoriei este „un fenomen social cu manifestări constante”.

Citește și: Femeile din România ies în stradă să semnaleze violența de gen: „Nu ești singură!”

Citește și: Pe Stop: o inițiativă prin care femeile sărace din București primesc absorbante gratuit

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter