Patru elicoptere ucrainene au intrat în România. MApN: „Aeronavele sunt civile, neînarmate”

De Unica.ro, pe

În cursul zilei de marți, 8 martie, patru elicoptere ucrainene civile, neînarmate, au intrat în România, aterizând la Iași.

Anunțul a fost confirmat de Ministerul Apărării Naționale printr-un comunicat de presă:

Autoritățile ucrainene au solicitat părții române aprobări diplomatice de survol cu destinația finală Ghimbav, jud. Brașov, pentru un număr de 4 elicoptere, în scopul efectuării operațiunilor de mentenanță la Airbus Helicopters România, potrivit contractelor în vigoare. Aeronavele în discuție sunt configurate pentru executarea misiunilor civile, nefiind înarmate.

Pentru aceste elicoptere au fost depuse astăzi, 8 martie, planuri de zbor în sistemul de trafic aerian civil, aeronavele aterizâd deja pe aerodromul Iași, pentru escală tehnică, urmând să își continue deplasarea către destinația finală – a transmis Constantin Spânu, purtător de cuvânt MApN, potrivit Știrile Pro TV.

Citeşte şi: În contextul războiului din Ucraina, medicii români se tem de riscul reapariției unei boli infecțioase la noi

Rusia a făcut câteva amenințări cu privire la țările vecine Ucrainei pe spațiul cărora intră aeronave din Ucraina. Ministrul al Apărării rus a declarat că orice țară care își oferă aerodromurile Ucrainei pentru atacuri împotriva Rusiei, poate fi considerată parte din conflictul actual dintre Rusia și Ucraina.

Folosirea reţelelor de aerodromuri ale acestor ţări pentru a primi avioane militare ucrainene şi utilizarea lor ulterioară împotriva forţelor armate ruse pot fi considerate o implicare a acestor stare în conflictul armat. Practic, aproape toate avioanele cu capacitate de luptă ale regimului de la Kiev au fost distruse. Dar ştim cu siguranţă că avioane ucrainene au zburat spre România şi alte ţări vecine – a declarat Igor Konaşenkov.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter