Părinții își pot lua liber să aibă grijă de copii și după 15 mai

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Vineri, 15 mai 2020, 11:01

Potrivit unui proiect aprobat de Camera Deputaților, părinții vor putea să-și ia liber pentru a avea grijă de copii și după data de 15 mai.

În proiect este prevăzut faptul că această facilitate se aplică unui singur părinte, pe perioada imediat următoare relaxării restricțiilor, până la sfârșitul celui de-al doilea semestru școlar. Părinții care își iau liber pentru a sta acasă cu copiii, vor fi plătiți cu 75% din salariul de bază.

Citește ediția de mai a revistei Unica. O găsești AICI. Un format nou, digital, accesibil gratuit din chioșcul online Ringier

 Legea nr. 19/2020, aflată în vigoare în acest moment, prevede ca părinţii să beneficieze de zilele libere pentru supravegherea copiilor pe perioada suspendării cursurilor şcolare.

„Se acordă zile libere unuia dintre părinţi pentru supravegherea copiilor, în situaţia suspendării cursurilor sau închiderii temporare a unităţilor de învăţământ unde aceştia sunt înscrişi, ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situaţii extreme decretate astfel de către autorităţile competente cu atribuţii în domeniu. De zilele libere plătite poate beneficia unul dintre părinţii copiilor de până la 12 ani, atât timp cât telemunca sau munca de acasă nu sunt posibile”, spune Legea 19/2020, în vigoare din luna martie, potrivit stiri.tvr.ro.

Citeşte şi: Părinți, sancționați de polițiști pentru că fetița lor face prea mult zgomot în casă

sursa foto – 123rf.com, shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter