Papa Francisc, despre vizita făcută în România: „A fost un moment extraordinar”

De Oana Savin, pe
Papa Francisc a dedicat Audiența Generală de miercuri, din Piața San Pietro, vizitei pe care a făcut-o în România în perioada 31 mai – 2 iunie.

A fost o mare bucurie să fiu pelerin în România. Ca și creștin, am avut bucuria de a trăi un moment privilegiat al relațiilor frățești dintre biserici. În România, cea mai mare parte a creștinilor aparțin Bisericii Ortodoxe, condusă în momentul de față de Patriarhul Daniel, care este ca un frate al meu”, a afirmat Papa la Vatican.

Suveranul Pontif a vorbit și despre momentul în care a rostit rugăciunea „Tatăl Nostru” în Catedrala Mântuirii Neamului din capitală.

A fost un moment de extraordinară valoare simbolică pentru că rugăciunea „Tatăl Nostru” este prin excelență un patrimoniu comun al tuturor botezaților. Am recitat-o între noi, catolicii în latină și apoi ortodocșii în limba română, pentru a semnifica unitatea care nu înlătură diversitățile legitime”, a mai spus Papa Francisc, citat de Libertatea.

Totodată, Sanctitatea Sa a vorbit despre vizita la Blaj, unde a beatificat șapte martiri.

Unul dintre acești noi fericiți, Iuliu Hossu, a scris în timpul prigoanei: „Dumnezeu ne-a trimis acest întuneric al suferinței ca să dăm iertare și să ne rugăm pentru convertirea tuturor”. Gândindu-mă la suferințele imense la care au fost supuți, aceste cuvinte mi se par un adevărat miracol. Cu totul și cu totul intens a fost trăită de mine întâlnirea cu tinerii și cu familiile de la Iași”, a spus Suveranul Pontif.

Am vrut să îi salut și să reînnoiesc apelul împotriva oricărei forme de discriminare și respectarea oricărei persoane, indiferent de etnia lor, limba lor, religia lor. Mulțumim lui Dumnezeu pentru această călătorie apostolică”, a încheiat Papa Francisc.

Înainte de a pleca din România, pe 2 iunie, Papa le-a cerut românilor „o mare favoare”: să se roage pentru el.

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter