OMS: Cei care au suferit reacții severe după vaccinul anti-COVID-19 vor primi compensații

De Unica.ro, pe

Potrivit celui mai recent anunț făcut de Organizația Națională a Sănătății (OMS), persoanele care au suferit reacții severe după ce au fost vaccinate anti-COVID-19 vor primi compensații.

În acest program de compensații intră persoane din 92 de țări cu venituri mici care s-au vaccinat prin platforma COVAX, creată de OMS.

Citeşte şi: Când trebuie să te vaccinezi dacă te-ai vindecat de COVID-19

„Este vorba de primul şi unicul mecanism de acordare de compensaţii pentru daune provocate de vaccinuri care operează la scară internaţională. Obiectivul este de a oferi acestui grup de ţări o procedură rapidă, justă şi transparentă pentru a primi compensaţii în cazurile rare şi la efecte adverse grave, asociate distribuirii de vaccinuri prin COVAX până la 30 iunie 2022”, au precizat reprezentanții OMS, potrivit Agerpres.

Citește gratuit ediția de februarie a revistei Unica. O găsești AICI

Conform statisticilor realizate de experții americani, s-a observat o reacție adversă în rândul pacienților cu antecedente de alergii, înregistrându-se patru sau cinci cazuri la un milion de persoane care au primit vaccinul produs de Pfizer și două sau trei cazuri la un milion de vaccinuri Moderna.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter