O tânără a primit din greșeală șase doze de vaccin împotriva COVID-19

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 10 mai 2021, 17:18
O tânără în vârstă de 23 de ani din Italia se află internată într-un spital din Toscana după ce a primit din greșeală șase doze de vaccin împotriva COVID-19. 

Studenta a mers să se imunize împotriva COVID-19, însă asistenta i-a injectat din greșeală toată fiola, adică echivalentul a șase doze de vaccin produs de Pfizer/BioNTech. Tânăra a fost dusă imediat la un spital din Toscana pentru a sta sub supraveghere medicală. Se pare că starea de sănătate a acesteia este una bună. Incidentul a fost raportat autorității de reglementare a medicamentelor din Italia, potrivit barrons.com

Cazuri de supradoză de vaccin Pfizer, raportate în mai multe țări

Cazuri de acest gen au mai fost raportate anterior și în Statele Unite, Australia, Germania și Israel. În Singapore, unui bărbat i-a fost administrat din greșeală echivalentul a cinci doze. De asemenea, în Germania, opt angajaţi ai unui cămin de vârstnici au fost imunizați cu cinci doze deodată. Patru dintre ei au fost monitorizaţi în spital cu simptome specifice gripei, iar ceilalți patru au mers acasă. 

Citește și: Mama Elodiei Ghinescu, mărturisiri șocante despre Cristian Cioacă

Calvarul Gabrielei Cristea după ce și-a făcut singură manichiura: Mă simt groaznic. Am luat pastile

Timp de 18 ani a fost torturată de tatăl ei, care voia să creeze o super-femeie

Kristina Zhuravleva, o influenceriță de succes din Rusia, a fost găsită moartă la marginea unui drum

Studiile pentru testarea supradozelor vaccinului Pfizer au fost limitate la patru doze, iar înainte de lansarea campaniei de vaccinare, compania farmaceutică a transmis că nu s-au produs efecte secundare grave.

Un singur flacon conţine cinci doze de vaccin, cu care ar fi trebuit să fie imunizate cinci persoane diferite. Fiolele ar putea asigura chiar șase doze, întrucât conţin un „uşor excedent” care permite umplerea unei a şasea seringi pentru injectarea vaccinului, după cum a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătăţii din Germania în urmă cu mai multe luni.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter