O publicație din Rusia scrie că Zelenski s-ar ascunde în România. Până unde poate merge propaganda rusească

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 09 martie 2022, 13:34

În presa rusească a apărut un zvon conform căruia președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-ar afla în perioada aceasta în România, ascuns într-un buncăr din Brașov. Conform agenției Ria Novosti, liderul ucrainean ar fi fost transportat cu ajutorul unor aparate de zbor la noi în țară, iar tot ce a postat el zilele trecute din Ucraina ar fi fost trucat.

Prima dată, președintele înregistrează un videoclip cu telefonul, iar apoi are loc un montaj și apare pe TV. Atenție la poza din spatele lui – dispare când schimbi unghiul. Zelenski are chipul diferit. Prima parte a videoclipului a fost înregistrată în avans, înainte de a părăsi Kievul. O altă opțiune pentru locația lui Zelenski este orașul românesc Brașov, se arată pe site-ul Ria.ru.

Citeşte şi: Volodimir Zelenski: „În cele 13 zile de război, întrebarea noastră shakespeariană a fost a fi sau a nu fi. Am ales să fim”

Citeşte şi: Zelenski amenință că va „ucide pe nenorociții” care au omorât o familie cu doi copii, în timp ce fugeau de război

Citeşte şi: Avertismentul lui Volodimir Zelenski pentru celelalte state: „Va veni rândul vostru”

Citeşte şi: Zelenski, schimbare de discurs: „Mi-am pierdut interesul față de NATO”

Publicația mai notează că, potrivit site-ului Flightradar, marți, în jurul orei 15:00 o aeronavă neidentificată a decolat de la granița dintre Ucraina și România, însoțită de patru elicoptere ale Forțelor Armate ale Ucrainei. Zborul acestuia a fost întrerupt în regiunea Braşov.  În jurul orei 16:30 pe aeroportul din Braşov, trei avioane care nu transmiteau informaţii despre ele însele, şi un elicopter al trupelor ucrainene au venit pentru aterizare.

„Este posibil ca avioanele să-l transporte pe Zelensky și echipa sa”, au rezumat autorii știrii false.

Această informație cum că Zelenski ar fi în România apare în contextul în care mai multe elicoptere civile au intrat la noi în țară marți. Acestea au aterizat la Iași și la Brașov pentru mentenanță.

Ca urmare a primirii aprobărilor diplomatice de survol din partea autorităţilor române, încă cinci elicoptere ucrainene configurate pentru executarea misiunilor civile şi fără armament la bord se află, la acest moment (15.45 – n.r.) în deplasare către judeţul Braşov, pentru operaţiuni de mentenanţă planificate la Airbus Helicopters România. În total, au fost acordate aprobări diplomatice de survol, pentru deplasarea către Airbus Helicopters România, pentru 14 elicoptere, restul aparatelor de zbor urmând a sosi în perioada imediat următoare – a transmis Ministerul Apărării, marți seara.

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter