O adolescentă a murit de COVID-19 în ziua în care ar fi trebuit să facă vaccinul

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 04 octombrie 2021, 17:50

Jorja Halliday s-a stins din viață la vârsta de 15 ani, după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19. Mama tinerei a declarat că aceasta nu suferea de alte boli.

Jorja Halliday, din Portsmouth, Marea Britanie, a murit în spitalul Queen Alexandra, la patru zile după ce a fost testată pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 și chiar în ziua în care era programată la vaccinul împotriva COVID-19.

Mama fetei, Tracey Halliday (40 de ani) a declarat că adolescenta, care era sănătoasă și făcea sport, a început să aibă simptome de gripă și a făcut un test PCR. Tânăra s-a izolat la domiciliu, însă a început să simtă rău, să mănânce cu dificultate din cauza durerilor în gât. Un medic i-a prescris antibiotice, însă starea sa s-a agravat. Ritmul cardiac era de două ori mai mare decât ar fi trebuit și a fost dusă la spital, potrivit Libertatea.ro.

Citește și: Ce a găsit Oana Sîrbu în cabina de teatru a Stelei Popescu, la patru ani de la moartea actriței

Își mai doresc Adela Popescu și Radu Vâlcan al patrulea copil?

Elena Udrea, ținută de peste 1.000 de euro, în parc cu fetița

Bianca Drăgușanu, nemulțumită de vacanța la Disneyland. „Frumos, nu mă mai duc!”

Mama adolescentei care a murit de COVID-19, mărturii cutremurătoare

Și-au dat seama cât de grav era și mi s-a permis să o ating, să o țin de mână, să o îmbrățișez… Mi-au permis asta… Sunt încă în punctul în care nu pot să înțeleg că s-a întâmplat. Am fost cu ea tot timpul. Au încercat să o pună pe un ventilator pentru a-i oferi corpului o șansă de a se recupera. Ritmul cardiac nu s-a stabilizat. Inima ei nu putea suporta presiunea. Au făcut cred tot cea putea fi făcut din punct de vedere medical, dar nu au putut să o salveze, a povestit mama fetei.

Era foarte activă, îi plăcea să iasă și să petreacă timp cu prietenii ei, dar și cu frații și surorile ei. Crescând, s-a transformat într-o domnișoară frumoasă… Este devastator, pentru că întotdeauna copiii trebuie să supraviețuiască părinților, a mai spus mama adolescentei.

Rezultatele preliminare ale medicului legist au arătat că Jorja Halliday, a murit de miocardită, o inflamație a mușchiului inimii, apărută în urma infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter