Care sunt noile epicentre ale pandemiei de COVID-19

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 05 august 2020, 14:50

Numărul deceselor de COVID-19 la nivel global a trecut miercuri de 700.000, Statele Unite, Brazilia, India şi Mexic aflându-se în fruntea clasamentului cu cele mai multe decese cauzate de virusul pandemic.

La fiecare 24 de ore, aproape 5.900 de persoane mor de COVID-19, potrivit calculelor realizate de experți pe baza datelor din ultimele două săptămâni. Aceast lucru echivalează cu 247 de persoane răpuse de SARS-CoV-2 pe oră  sau cu un deces la fiecare 15 secunde, conform Agerpres.

Citeşte şi: Medic: „Sunt noi manifestări ale infecției cu SARS-CoV-2. COVID-19 e mult mai agresiv și debutează altfel acum”

Statele Unite şi America Latină sunt noile epicentre ale pandemiei. Peste 100 milioane de persoane din America Latină şi Caraibe trăiesc în mahalale, potrivit Programului ONU pentru Aşezări Umane. Multe dintre ele au locuri de muncă în sectorul informal cu puţină siguranţă socială şi oamenii au continuat să lucreze pe tot parcursul pandemiei.

Citește gratuit ediția de august a revistei Unica. O găsești AICI

Deși în anumite locuri din lume părea să se fi redus răspândirea virusului pandemic, cazurile de îmbolnăvire au crescut recent. Australia, Japonia, Hong Kong, Bolivia, Sudan, Etiopia, Bulgaria, Belgia, Uzbekistan şi Israel au avut recent creşteri record de cazuri de COVID-19.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter