Nelu Tătaru: „Nivelul de transmitere comunitară a noului coronavirus a crescut”

De Unica.ro, pe

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, susține că România se află pe a doua pantă ascendentă în privinţa infectărilor cu noul  coronavirus.

Potrivit lui Tătaru, numărul de bolnavi poate fi în continuare gestionat de secţiile de terapie intensivă şi că deocamdată nu există focare care să necesite izolare sau un alt grad al stării de alertă.

Citeşte şi: Epidemia de COVID-19 din România: Bilanțul oficial al persoanelor decedate a ajuns la 1799

„Suntem pe a doua pantă ascendentă, suntem pe a doua cocoaşă. Acum trei săptămâni, trei săptămâni jumătate, eram pe transmitere 0,6-0,7, acum suntem pe transmitere comunitară de 1,4. Avem un număr crescut de cazuri, rămâne să le putem gestiona”, a declarat Nelu Tătaru pentru Antena 3.

Tătaru a dat asigurări că anchetele epidemiologice își fac treaba și că autoritățile monitorizează cu atenți nu numai Capitala, ci cazurile din toată România.

Citește gratuit ediția de iulie a revistei Unica. O găsești AICI

„Noi analizăm fiecare localitate, nu doar Bucureştiul, fiecare caz în parte, şi în mod deosebit cazurile severe, cele din terapie intensivă, precum şi cele care aglomerază în acest moment unităţile de primiri urgenţe. Suntem în momentul în care anchetele epidemiologice îşi fac treaba, evaluăm fiecare focar constituit, în acest moment nu avem focare care să necesite izolare sau un alt grad al stării de alertă”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter