Nelu Tătaru, despre renunțarea la măștile de protecție în școli: „Nu facem experimente”

De Unica.ro, pe
Odată cu începerea școlilor au apărut și primele nemulțumiri legate de modul în care copiii își vor desfășura activitatea în condiții de pandemie. Deși mulți părinți s-au arătat împotriva purtării măștilor de protecție la cursuri, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a accentuat necesitatea respectării regulilor. 

Întrebat dacă ar avea curajul să lase şcolilor deciziile privind purtarea măştilor de protecție, așa cum se întâmplă în landul Baden-Württemberg din Germania, Nelu Tătaru a afirmat că nu este vorba despre curaj, ci despre precauții. Acesta a amintit că până acum respectarea regulilor a dus la „rezultate bune şi ne ajută să trecem peste acest moment pandemic” și autoritățile nu sunt dispuse să facă experimente nici pe copii, nici pe profesori.

Citește online gratuit numărul de septembrie al revistei Unica

Nelu Tătaru, despre diferența dintre școlile din Germania și cele din România

„Eu am văzut acele şcoli. Sunt şcoli care au un anumit standard. Menţin şi cubajul, menţin şi distanţa şi atunci pot încerca şi distanţa. Au clase mari, au o distanţare care le permite să nu poarte acea mască în timpul orelor. Acea mască o vor purta la ieşirea în pauză, pe culoare, la ieşirea în curtea interioară, acolo unde se formează acele aglomerări. (…) Şi noi şi celelalte ţări explicăm foarte clar în ce măsură se poate sta fără o mască. La început era în exterior. Dar atunci când avem grupuri şi avem aglomerări umane şi în exterior, purtăm o mască. Acolo unde nu putem respecta o distanţare fizică, purtăm o mască”, a declarat ministrul Sănătăţii pentru Digi24.

Citește și: Prima zi de școală. 14 cadre didactice, confirmate cu COVID-19

Când se va renunța la măștile de protecție în școli

Nelu Tătaru a explicat și de ce la noi nu se poate renunța la purtarea măștilor de protecție în școli: „În condiţiile în care vom vedea că avem o transmitere comunitară scăzută, că avem toate condiţiile încât să putem avea şi distanţare, în care putem să fim siguri că se respectă și regulile de igienă, în care să putem fi siguri că există şi dezinfectantul, în care putem fi siguri că cineva urmăreşte aceste activităţi, ne gândim. Dar, în acest moment, nu suntem în situaţia să putem lăsa libertatea. Nu. Sunt nişte reguli pe care trebuie să le menţinem: masca, distanţarea, dezinfectantul. Haideţi să păstrăm aceste reguli. Cred că nimeni nu este pregătit să facă experimente cu copiii şi cu profesorii”, a mai spus ministrul.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter