Masca de protecție ar putea redeveni obligatorie în România

De Unica.ro, pe

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, este de părere că masca de protecție ar putea deveni obligatorie dacă evoluția pandemiei de COVID-19 o va impune.

Masca de protecție ar putea redeveni obligatorie și în transportul public în comun, a afirmat Nelu Tătaru, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților. Totuși, acesta a spus că România nu a ajuns la valul șase al pandemiei de COVID-19, în ciuda creșterii numărului de cazuri. De asemenea, în acest moment nu se vor impune restricții sanitare noi, potrivit fanatik.ro.

Citește și: Elena Băsescu, transformată complet după cele mai recente intervenții estetice. Cum arată acum

Părinții nu i-au dat voie să se mărite cu iubirea vieții ei. Peste 40 de ani a găsit o bucată de ziar ascunsă de mama ei

Răzvan Simion își amintește de ultima apariție a Mădălinei Manole la Neatza cu Răzvan și Dani: „Era de nerecunoscut”

A slăbit 125 de kilograme după ce a renunțat la un singur aliment. Transformarea ei e uluitoare! FOTO

Când ar putea redeveni obligatorie masca de protecție

Nelu Tătaru a amintit că unele țări au reintrodus obligativitatea purtării măștii de protecție. Fostul ministru al Sănătății este de părere că numărul de cazuri noi de COVID-19 a crescut din cauza perioadei de vacanțe, când oamenii nu mai sunt atenți la măsurile de prevenție.

Câteva țări din Europa au reintrodus această mască (n.red. – de protecție) în spațiile închise sau în mijloacele de transport în comun. Dacă evoluția (n.red. – pandemiei de Covid-19) va ajunge acolo, cred că și la noi va fi o asemenea măsură.

Cred că suntem cu un personal medical care a trecut acel prag de început, cred că suntem cu niște spitale un pic mai dotate, cred că suntem cu niște materiale sanitare pe care le găsim în toate spitalele, dar cred că acea educație sanitară încă lasă de dorit, a declarat Nelu Tătaru.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în România

Autoritățile române au reintrodus raportarea zilnică de cazuri noi de COVID-19, după o lună de raportări săptămânale.

Potrivit Ministerul Sănătății, în ultimele 24 de ore au fost înregistrare peste 4000 de cazuri noi de COVID-19. Au fost făcute 21.140 de teste, din care 4.611 teste PCR și 16.529 de teste rapide antigenice.

În secțiile de COVID-19 din spitale sunt internați 1.361 de pacienți, dintre care 90 de persoane la ATI. Dintre aceștia, 69 sunt nevaccinați.

În intervalul 11 iulie -12 iulie au fost raportate 9 decese, la persoane cu vârsta de peste 50 de ani.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter