Manichiura acasă. Cele mai bune sfaturi pentru cele mai frumoase unghii

De Adina Zamfir, pe Ultimul update Joi, 26 ianuarie 2023, 15:03

Orice femeie își poate face manichiura acasă, mai ales dacă nu are timp să meargă la salon săptămânal. Unghiile, fie că sunt lăcuite sau nu, trebuie să arate impecabil în fiecare zi. Manichiura acasă are câteva reguli simple, dar ele te ajută să îți păstrezi mâinile frumoase și elegante.

Cuprins

Fă-ți timp liber la fiecare trei, patru zile să îți îngrijești unghiile și să îți faci manichiura acasă. Unghiile bine îngrijite, curățate și pilite vor fi mereu sănătoase și elegante. Trebuie doar să parcurgi câteva etape de bază pentru a pregăti unghiile în cazul în care vrei să le dai cu un lac transparent sau cu o ojă colorată.

Curăță unghiile cu dizolvant

Înainte de a-ți face manichiura acasă, curăță unghiile de orice urme și pete de la oja anterioară. Folosește un dizolvant delicat, fără acetonă, care nu îngălbenește unghiile.

Taie unghiile și pilește-le corect

Manichiura acasă. Cele mai bune sfaturi pentru cele mai frumoase unghii
Folosește instrumente igienizate cu alcool și bine ascuțite pentru a tăia unghiile

O manichiură reușită pornește de la unghii curate și perfect tăiate. Ai grijă să păstrezi aceeași lungime și aceeași formă la toate unghiile, fie că le tai rotunde, ovale sau drepte. Folosește o unghieră foarte bine ascuțită, deoarece una tocită va rupe și va sparge suprafața unghiilor, provocând fisuri în care se adună microbi și mizerie.

Pilește unghiile cu o pilă fină, într-un singur sens. Multe femei fac greșeala să pilească unghiile în ambele sensuri, dar este o tehnică greșită deoarece se produc microfisuri la marginea unghiilor, oja se curăță mai repede, iar unghiile se exfoliază.

Îngrijește cuticulele

Cel mai bun sfat este să înmoi bine cuticulele cu o cremă hidratantă sau cu un ulei special pentru unghii și cuticule. Apoi să folosești un bețișor din lemn moale pentru a împinge ușor cuticulele spre baza unghiei.

Nu se mai recomandă să tai cuticulele, dacă sunt mici și subțiri. Este suficient să le împingi ușor și să le păstrezi moi și hidratate. Astfel vei avea unghii mai frumos conturate natural.

Dacă, totuși, cresc mai mari și trebuie să le tai, folosește un cleștișor special cu care nu ai cum să te rănești. Forfecuța cu vârf subțire poate provoca răni care ustură și se infectează ușor.

Folosește un lac de bază pentru manichiura acasă

După ce ai pregătit unghiile și arată curate și tăiate perfect, le poți da cu un lac de bază, foarte important pentru o manichiură acasă reușită.

Lacul de bază protejează unghiile să nu se păteze de la oja colorată, le întărește și le conferă mai multă rezistență.

Așteaptă cel puțin 20 de minute să se usuce bine lacul de bază.

Aplică oja sau lacul transparent

cum iti faci manichiura acasa

După lacul de bază, poți aplica orice ojă dorești sau un lac transparent care va da mai multă strălucire unghiilor și va pune în evidență culoarea lor naturală frumoasă. Lacul transparent este indicat adesea pentru manichiura french elegantă și simplă.

Folosește produse de calitate și ojă care are pensula bogată, tăiată oval sau drept. Încarcă pensula cu o picătură de ojă și aplică oja mai întâi pe mijlocul unghiei și apoi pe laterale, în straturi subțiri.

Dacă este necesar, aplică 2 straturi de ojă pentru a obține o culoare bogată și uniformă. Nu lăsa unghiile cu straturi nefinisate, unele mai groase, altele mai subțiri, deoarece efectul va fi dezastruos.

Între straturile de ojă este bine să aștepți cel puțin 30 de minute, să se usuce foarte bine. Poți scurta timpul, folosind o lampă pentru unghii.

Folosește la final un lac de protecție

O manichiură fără cusur, făcută ca la salon, trebuie protejată la final cu un strat de lac protector transparent. Acest lac este conceput să protejeze oja și ajută manichiura să reziste mai bine de o săptămână, chiar dacă speli și faci curățenie prin casă zilnic.

Masajul, recomandat pentru sănătatea unghiilor

După ce oja este bine uscată și unghiile tale lăcuite arată impecabil, folosește un ulei sau o cremă nutritivă pentru a masa ușor mâinile, degetele și mai ales baza unghiilor. Cuticulele vor rămâne moi și fine, iar pielea mâinilor va fi bine îngrijită.

Masajul de la baza unghiilor stimulează circulația sângelui și ajută unghiile să fie bine hrănite și să se mențină sănătoase și rezistente.

Lacurile tratament pentru manichiura acasă

unghii ingrijite

Unghiile cu probleme, îngălbenite, pătate, fisurate, care se exfoliază și se rup foarte ușor au nevoie de tratamente. În magazinele de cosmetice vei găsi lacuri speciale care tratează problemele unghiilor și care se aplică întotdeauna la bază, pe unghiile bine curățate și pilite.

În cazul în care ai probleme cu unghiile, ar fi bine să folosești lacul tratament cel puțin timp de 3 săptămâni, să aștepți ca unghiile să se refacă și să renunți la oja colorată o vreme. Apoi, îți poți face manichiura acasă așa cum îți dorești, dacă unghiile arată sănătoare și frumoase.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter