Municipiul București se pregătește de scenariul roșu. Ce se va întâmpla de mâine

De Unica.ro, pe
Municipiul București a trecut de o rată de infectare de 3 la mia de locuitori, iar autoritățile se pregătesc de scenariul roșu. De mâine s-ar putea înăspri restricțiile în Capitală. 

După ce Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că în municipiul București incidența cazurilor este de 3,02 la mia de locuitori în ultimele 14 zile, autoritățile se pregătesc să pună în aplicare restricțiile anunțate în cursul săptămânii trecute.

Ministrul educației, Monica Anisie a anunțat că se va propune scenariul roșu începând de mâine. Dacă Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență va fi de acord, în toate unitățile de învățământ din București se vor suspenda temporar cursurile, pe o durată de 14 zile.

„După cum se știe din structura anului școlar, săptămâna viitoare, pentru învățământul preșcolar și primar, era o săptămână de vacanță. Săptămâna aceasta, s-ar desfășura cursurile în sistem online (…) Am definitivat planul de măsuri cu privire la învățarea online. Am stabilit ca după ce se termină ședința CMBSU să realizăm o videoconferință cu toți directorii unităților de învățământ din București, ca să existe o comunicare directă”, a declarat Monica Anisie, potrivit Libertatea.ro.

Citește și: Alexandru Rafila: „Într-o zi în care noi avem 4.000 de cazuri diagnosticate, în realitate în România se îmbolnăvesc 40.000 de persoane”

Ce se întâmplă dacă rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori

În cursul săptămânii trecute, Guvernul a prelungit starea de alertă cu 30 de zile, dar a aprobat și noile restricții stabilite de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Acestea vor fi valabile timp de 14 zile.

Măsurile prevăd obligativitatea purtării măștii de protecție în spații deschise, atunci când rata de infectare este mai mare de 3 la mie. După acest prag, restaurantele, cinematografele, teatrele, barurile și cafenelele se închid. De asemenea, școlile intră în scenariul roșu, ceea ce înseamnă că se vor desfășura doar cursuri online.

Pentru că numărul cazurilor de COVID-19 a crescut foarte mult în ultima perioadă, autoritățile au luat decizia de a interzice evenimentele private de tip nuntă, botez, mese festive. Restricția este valabilă timp de 30 de zile, din 15 octombrie până în 14 noiembrie.

Citește și: Noi restricții în toată România. Vor fi interzise nunțile și botezurile, iar masca va fi obligatorie pe stradă

În ultimele 24 de ore au fost depistate 3.920 cazuri noi de COVID-19, din 19.507 teste. Alte 60 de decese au fost raportate de autorități din cauza infecțiilor cu coronavirus, astfel că numărul a ajuns la 5.872. La ATI, numărul pacienților internați este de 749. 

Sursă foto: Shutterstock.com

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter