Motivul uluitor pentru care un bărbat s-a vaccinat de trei ori împotriva COVID-19

De Unica.ro, pe
Un bărbat de 49 de ani din Botoşani a reușit să se vaccineze de trei împotriva COVID-19, iar acum pe numele său s-a deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de fals în declaraţii.

Bărbatul a mers la un centru de vaccinare din municipiul Dorohoi, deschis în cadrul maratonului de vaccinare fără programare. Acesta a primit a treia doză de vaccin Pfizer, după ce a declarat şi a semnat actele conform cărora nu a fost imunizat anterior. Pentru că era aglomerat, au fost probleme cu platforma unde sunt înregistrați toți cei care s-au vaccinat, iar medicii au aflat abia apoi că bărbatul figura deja în baza de date ca fiind vaccinat.

Motivul uluitor pentru care un bărbat s-a vaccinat de trei ori împotriva COVID-19

Abia după ce s-a vaccinat a treia oară și după ce sistemul a afișat datele lui, bărbatul a recunoscut că făcuse rapelul în urmă cu o săptămână. Acesta și-ar fi dorit să fie imunizat cu mai multe doze pentru că „se simţea mai bine, vedea şi auzea mai bine”. În urma incidentului, acesta a fost atent monitorizat, dar nu s-au înregistrat reacții adverse severe.

Citește și: A renunțat la televiziune și s-a mutat în Statele Unite. Cu ce se ocupă acum Iulia Frățilă

Florin Ristei și Naomi Hedman, apariție de senzație la nunta lui Dani Oțil. Detaliul care a atras atenția asupra lor

Marius Elisei, în depresie după divorțul de Oana Roman. Ce a scris în mediul online

Este oficial! Cine o va înlocui pe Gina Pistol la Asia Express sezonul 4

„La nivelul DSP a fost declanşată o anchetă pentru a se stabili cu exactitate care a fost firul evenimentelor şi cine se face răspunzător de situaţia creată. Vom lua declaraţii de la toţi cei implicaţi şi vom vedea la final ce măsuri se impun. Cel mai probabil, acele persoane nu vor mai fi detaşate în centre de vaccinare. A fost anunţată şi Poliţia. Persoana vaccinată a spus că îşi dorea să primească şi a patra doză. A fost direcţionată către CPU Dorohoi, unde a stat câteva ore sub supraveghere, neavând nici o reacţie, dar starea lui va fi în continuare monitorizată”, a precizat Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani, care a recomandat și un examen psihiatric.

Poliția a început o anchetă, iar bărbatul s-a ales cu dosar penal.

„În cauză a fost deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de fals în declaraţii. Urmează ca la finalul anchetei să fie dispuse măsurile procedurale”, a declarat Delia Nenişcu, purtătorul e cuvânt al IPJ Botoşani, potrivit Digi24.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter