Mihaela Anghel este prima persoană din România vaccinată anti-COVID-19

De Unica.ro, pe

Mihaela Anghel, o asistentă de 26 de ani de la Institutul „Matei Balș” din București, este prima persoană de pe teritoriul României vaccinată anti-COVID-19. Mihaela Anghel lucrează de patru ani ca asistentă medicală și a îngrijit primul pacient infectat cu SARS-CoV-2 din România. După primirea vaccinului, Mihaela a fost monitorizată de medici timp de 15 minute pentru eventuale reacții alergice.

Tânăra spune că vaccinul nu a fost dureros și îndeamnă românii să se vaccineze pentru că doar așa vom putea scăpa pandemie.

Citește gratuit ediția de ianuarie a revistei Unica. O găsești AICI

„Nu a durut absolut deloc, este cel mai nedureros vaccin pe care l-am făcut până acum. Românilor le transmit să deschidă bine ochii şi să vină să se vaccineze, să putem să scăpăm de greutatea asta care ne apasa pe toţi să nu mai aştepte să se îmbolnăvească ei sau cei dragi ca să îşi dea seama că există această boală”, a spus Mihaela Anghel, potrivit stirileprotv.ro.

Citeşte şi: Ce pași vor trebui urmați pentru a te putea vaccina anti-COVID-19

În România, campania de vaccinare anti-COVID-19 a început duminică, 27 decembrie, la ora 9:00, în două spitale din Bucureşti şi în alte opt spitale din ţară, precum şi în mai multe state europene. Prima tranşă simbolică de 10.000 de vaccinuri BioNTtech/Pfizer a fost adusă sâmbătă la Institutul Cantacuzino din Capitală și a fost distribuită în şase centre regionale. În total, România va beneficia de aproximativ 10 milioane de doze de vaccin, urmând să primească săptămânal între 140.000 şi 150.000 de doze. Următoarea tranşă de 144.000 de doze de vaccin este aşteptată în zilele de 28 și 29 decembrie.

Foto – Facebook/MAPN

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter