Masacrul de la Bucha șochează întreaga lume. Imagini infiorătoare cu ce a rămas în urma rușilor

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 04 aprilie 2022, 13:59

Retragerea trupelor militare rusești din Kiev au scos la iveală atrocitățile la care au fost supuși civilii ucraineni în ultimele săptămâni, în orașele aflate în apropierea capitalei Ucrainei. Soldații ucraineni care au intrat în Bucha, oraș situat la nord-vestul Kievului, au descoperit cadavre ale civililor pe străzi, case și blocuri distruse și vehicule militare rusești arse. Peste 400 de civili au fost uciși în timpul ocupației militare în Bucha.

Imaginile infiortătoare cu masacrul din Bucha au fost publicate în mediul online și preluate de toate agențiile importane de știri din întreaga lume.

Găsiți imagini cu atrocitățile comise în orașul Bucha de soldații ruși în galeria foto de mai jos.

Oamenii din Bucha care au reușit să scape din mâinile rușilor au povestit experiențele îngrozitoare prin care au trecut.

Aici este subsolul dintr-o casă din Bucha. Într-o încăpere, ocupanții și-au făcut o cazarmă. În camera alăturată împușcau civilii. Corpurile lor sunt în continuare aici. Uitați, se vede că au fost împușcați în genunchi. Îi împușcau mai întâi în genunchi după care îi executau. Erau legați la mâini, puși în genunchi și împușcați în cap. Acești civili au murit. – a relatat un ucreainean.

În cursul zilei de duminică, 3 aprilie 2022, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis un mesaj prin care califică ororile comise de ruși în Bucha drept genocid, punctând că Rusia urmărește exterminarea poporului ucrainean.

Citeşte şi: O întâlnire față în față între Putin și Zelenski ar putea avea loc la Istanbul în „viitorul apropiat”

Acesta este un genocid! Eliminarea unei întregi națiuni și a poporului. Noi suntem cetățeni ai Ucrainei. Avem mai mult de 100 de naționalități. Este vorba de distrugerea și de exterminarea acestor naționalități. Rusia urmărește să distrugă și să extermine poporul ucrainean pentru că nu a vrut să se supună politicilor liderului de la Kremlin. Toate acestea se întâmplă în Europa secolului 21. Este torturarea unei întregi națiuni. Mamele soldaților ruși ar trebui să privească imaginile. Priviți ce nemernici ați crescut. Criminali, jefuitori, măcelari! – a transmis Zelendki, potrivit CNN.

Reprezentanții NATO au transmis că urmează un nou val se sancțiuni împotriva Rusiei, după atrocitățile comise la Bucha.

Rusia a negat comiterea crimelor împotriva umanității, spunând că imaginile cu nenorocirile din Bucha sunt „o înscenare a Kievului pentru presa occidentală”. Mai mult, oficialii ruși au spus că „ucrainenii civili au fost liberi să circule prin oraș sau să îl părăsească atâta timp cât s-a aflat sub controlul forțelor ruse”, notează digi24.ro.

Foto – Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter