Ludovic Orban: Petrecerile private, principala cauză a răspândirii noului coronavirus

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 28 octombrie 2020, 13:22
Premierul României, Ludovic Orban, susține că principală cauză a răspândirii noului coronavirus o constituie evenimentele private, de aceea au fost interzise. Acesta şi-a cerut scuze celor care aveau programate evenimente private în această perioadă.

Ludovic Orban a declarat că cel mai important factor care a dus la creșterea numărului de cazuri de COVID-19 îl reprezintă petrecerile private. Acesta a fost motivul pentru care autoritățile au interzis nunțile, botezurile și mesele festive pe termen de 30 de zile. Din 15 octombrie și până în 14 noiembrie, cei care au avut programate astfel de evenimente au fost nevoiți să le amâne.

Citește și: Municipiul București se pregătește de scenariul roșu. Ce se va întâmpla de mâine

„Această creștere a numărului de cazuri afectează toată UE. Sunt țări unde evoluția numărului de cazuri a fost mai mare decât cea din România. Ea s-a datorat faptului că am luat decizii de reluare a unor activități. Pe primul loc au fost evenimentele private, motiv pentru care am decis să nu mai permitem organizarea acestor evenimente de tip nunți, botezuri, mese festive. Nu s-a întâmplat numai la noi, ci în toată Europa.

Oamenii vor să revină la o viață normală, e o dorință firească, să nu mai afectezi economia, viața obișnuită. Noi am luat măsurile de deschidere a activităților care au fost măsuri luate în toată Europa. Din păcate, ele au crescut numărul de interacțiuni sociale. Poate și din cauza campaniilor negaționiste și din cauza unei atitudini lejere în care mulți au lăsat garda jos și nu s-au respectat regulile”, a spus Ludovic Orban, potrivit hotnews.ro.

Citește și: Alexandru Rafila: „Într-o zi în care noi avem 4.000 de cazuri diagnosticate, în realitate în România se îmbolnăvesc 40.000 de persoane”

Ludovic Orban și-a cerut scuze pentru restricții

Premierul a ținut să le transmită românilor că își cere scuze pentru situația creată.

„Am luat decizia pe o perioadă de 30 de zile, din 15 octombrie până pe data de 14 noiembrie să nu mai permitem… Îmi cer scuze pentru cei care aveau stabilite nunţi, botezuri. Pe de altă parte trebuie să punem degetul pe rană”, a transmis Ludovic Orban.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter