Ludovic Orban: „Obiectivul nostru trebuie să fie să stăvilim cu orice preț creșterea numărului de cazuri”

De Unica.ro, pe
După ce ultimul raport a arătat peste 5.300 de cazuri noi de COVID-19 în 24 de ore, premierul Ludovic Orban a declarat că trebuie „cu orice preț” să oprim această creștere, fără a afecta însă economia. 

România s-a confruntat ieri cu cea mai neagră zi de la începutul pandemiei de COVID-19, înregistrând trei recorduri negative. Ultima raportare a arătat un număr de 5.343 cazuri noi, 107 decese și 861 de pacienți la ATI, în doar 24 de ore. De asemenea, numărul localităților care au depășit pragul critic de 3 cazuri la mia de locuitori a ajuns la 368.

Citește online gratuit numărul de noiembrie al revistei Unica

Ludovic Orban: Trebuie să oprim cu orice preț creșterea numărului de cazuri, fără să afectăm economia

”Europa este confruntată cu o creştere dramatică a numărului de infectări cu noul coronavirus. Situaţia comparativă ne-ar putea genera o stare de satisfacţie, dar trebuie să fim şi mai atenţi şi mai vigilenţi în toată acţiunea noastră în perioada următoare în bătălia contra COVID-19. E clar că multe ţări se confruntă cu o creştere aproape inexplicabilă a numărului de cazuri şi multe ţări iau restricţii ca în perioada primului val.

Obiectivul nostru trebuie să fie să stăvilim cu orice preţ creşterea numărului de cazuri, evident fără să afectăm activitatea economică, dar să implementăm cu eficienţă toate deciziile pe care le-am luat”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Digi24.

Citește și: COVID-19 se vindecă mai greu și poate avea efecte secundare grave

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că se ia în calcul carantinarea mai multor localități, însă reticența față de această măsură este foarte mare.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter