Loredana, ambasadoarea comunităţii LGBT. Află programul pentru Marşul Diversităţii

De Diana Zagrean, pe

Loredana este ambasadoarea campaniei „Eu sunt! Tu?, pentru construirea comunităţii LGBT, şi va participa la Marşul Diversităţii ce are loc sâmbătă în Capitală.
La conferinţa de presă dedicată evenimentului GayFest din Bucureşti, organizat de Asociaţia ACCEPT şi aflat la cea de-a noua ediţie au participat Loredanei Groza, Tudor Kovacs, managerul programului „Eu sunt! Tu?”, pentru prevenirea infectării cu HIV şi construirea comunităţii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transgender), preşedintele Consiliului pentru Combaterea Discriminării (CNCD) Csaba Ferenc Asztalos şi directorul executiv ACCEPT, Irina Niţă.
„Această ocazie să fiu ambasadoare – e un titlu atât de onorant – a campaniei «Eu sunt! Tu?» mă şi obligă şi sper să facem ca această săptămână să fie memorabilă pentru comunitatea LGBT, dar şi pentru prieteni, cunoscuţi” ai acestor persoane, a spus Loredana, cunoscută susţinătoare a drepturilor persoanelor LGBT.
Ea a mai menţionat că are „foarte mulţi prieteni în această comunitate, prieteni în adevăratul sens al cuvântului”, apreciindu-i pe aceştia pentru deschidere, disponibilitate şi latura lor creativă, potrivit Mediafax.
Loredana a mai spus că situaţia din România a persoanelor LGBT, care uneori simt nevoia să se ascundă sau se simt complexate din cauza orientării lor sexuale, a făcut-o să se implice, considerând totodată că nu este vorba numai despre orientarea sexuală, ci despre discriminare în general, intoleranţă şi bigotism.
„Vă aşteptăm la paradă, nu numai pe cei care fac parte din comunitatea LGBT, ci şi pe prietenii, cunoştinţele lor. (…) Este un marş al libertăţii şi al diversităţii”, a mai spus Loredana.
Marşul Diversităţii va avea loc sâmbătă, în intervalul orar 17.00 – 19.00, pe traseul Piaţa Unirii – Piaţa Constituţiei – metrou Izvor.
Manifestarea GayFest, organizată din 2004 de Asociaţia ACCEPT la Bucureşti, se desfăşoară şi în acest an timp de o săptămână, în care vor avea loc concerte, expoziţii, reprezentaţii de teatru, proiecţii de filme şi petreceri, culminând cu Marşul Diversităţii, sâmbătă.
GayFest este expresia mişcării pentru drepturi civile a persoanelor LGBT, o manifestare care combină activismul politic (marş, dezbateri) cu cel cultural (spectacole de teatru, proiecţii de filme, expoziţii).
Foto: Arhiva Libertatea
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter