Jurnalista Marina Ovsyannikova a refuzat oferta de azil a președintelui Emmanuel Macron

De Unica.ro, pe

Jurnalista Marina Ovsyannikova (44 de ani) a protestat în timpul unei transmisiuni live a postului de televiziune rusesc Pervîi Kanal (Canal 1). În timpul unui jurnal, Marina a intrat în cadru cu o pancartă pe care scria: „Nu războiului! Nu credeți propaganda, vă minte chiar de aici. Rușii împotriva războiului”.

Jurnalista Marina Ovsyannikova a refuzat oferta de azil a președintelui Emmanuel Macron

Ulterior, jurnalista a fost reținută de autorități și interogată timp de peste 14 ore. Marina Ovsyannikova a primit o amendă de 30.000 de ruble, aproximativ 250 de euro, dar va fi în continuare cercetată. Dacă va fi judecată și găsită vinovată, aceasta riscă până la 15 ani de închisoare după noile legi semnate de Vladimir Putin cu privire la ceea ce Rusia consideră informații false despre armată.

Jurnalista Marina Ovsyannikova a refuzat oferta de azil a președintelui Emmanuel Macron

Președintele Franței, Emmanuel Macron (44 de ani), a declarat că Franța este dispusă să ofere protecție consulară jurnalistei, fie la ambasadă, fie acordându-i azil.

„Vom rămâne în Rusia. Nu vreau să părăsesc țara. Sunt patrioată, fiul meu este chiar mai patriot. În nicio circumstanță nu vrem să plecăm, nu vrem să emigrăm niciunde”, a declarat jurnalista într-un interviu pentru revista germană Der Spiegel.

„Viața mea s-a schimbat pentru totdeauna. Ușor, ușor realizez asta. Nu pot să mă reîntorc la vechea mea viață”, a mai explicat jurnalista.

„Este un război împotriva unui popor! Nicio persoană sănătoasă nu poate accepta acest lucru”, a mai declarat jurnalista născută în Odessa, Ucraina. Tatăl Marinei este ucrainean, iar mama rusoaică.

Articolul continuă după recomandări

Citește și:

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, despre negocierile cu Ucraina: „Există oarece speranțe de a ajunge la un compromis”

O tânără din București și-a oferit încălțările unei refugiate din Ucraina

Zi decisivă pentru încheierea războiului din Ucraina. Negocierile dintre miniștrii de Externe din Rusia și Ucraina s-au încheiat

Ovsyannikova consideră că acțiunea sa „a fost mai presus de toate o acțiune pacifistă: este în interesul Rusiei și al lumii să pună capăt acestui război cât mai repede posibil”.

„De asemenea, am vrut să arăt că rușii sunt împotriva acestui război, ceea ce mulți oameni din Occident nu înțeleg. Majoritatea oamenilor inteligenți și educați de aici se opun acestui război”, a mai declarat.

„Majoritatea oamenilor care lucrează pentru televiziunea națională înțeleg foarte bine ce se întâmplă. Știu prea bine că fac ceva greșit. Nu sunt propagandiști convinși, de multe ori orice altceva decât propagandiști!”, a adăugat.

„Ei duc o luptă interioară constantă între munca lor și propria busolă morală. (…) Dar trebuie să își hrănească familiile, știu că în climatul politic actual nu își vor găsi un alt loc de muncă”, a mai explicat.

Marina s-a declarat fericită că mai mulți jurnaliști ruși de la canalele publice și-au dat demisia în ultimele zile în semn de protest față de restricționarea informațiilor, mai scriu surse citate de Agerpres.

Foto: Profimediaimages.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter