Întâmplare controversată la redeschiderea școlilor. Elevii, puși să se țină de o sfoară în timp ce merg pentru păstrarea distanței sociale

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 16 septembrie 2020, 10:23
O întâmplare mai puțin obișnuită a avut loc, luni, la o școală din România, odată cu redeschidera unităților de învățământ. Pentru păstrarea distanțării sociale, unei educatoare i-a venit o ideea bizară: să se folosească de o sfoară pentru ca elevii să se țină la distanță unul de celălalt.

Chiar la redeschiderea școlilor, pe rețelele de socializare a apărut un clip video în care o învățătoare intră în curtea școlii în timp ce își ține elevii cu o sfoară, trăgându-i după ea. În clip se vede clar cum copiii sunt puși să se țină de sfoară în timp ce merg pentru a respecta păstrarea distanței dintre ei.

copii plimbati cu sfoara

Totul a fost filmat de unul dintre părinții elevilor, iar clipul postat în online s-a viralizat pe loc și a stârnit furia internauților care nu au ezitat să facă fel de fel de comentarii negative legate de cele petrecute: „Cum e posibil să faceți așa ceva? Umiliți copiii! Rușine acelei învățătoare. Ce spun parlamentarii? Mai trebuie puși să le care și cumpărăturile”, a comentat un internaut.

Citește gratuit ediția de septembrie a revistei Unica. O găsești AICI

Se pare că o astfel de metodă de a “controla” elevii se folosește și în unitățile de învățământ din străinătate și unii dintre părinții care au văzut clipul s-au declarat încântați de ideea educatoarei: „Bravo lor, cadrelor didactice pentru soluții și profesionalism. Cine nu înțelege ori este bătut în cap ori este cauză pierdută”, a scris cineva, în dreptul postării clipului.

Sursa foto – captura Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter