Incendiu la Institutul „Matei Balș”: În ce stare se află pacienții transferați la alte spitale

De Unica.ro, pe
După incendiul care a avut loc azi dimineață la Institutul „Matei Balș” din București, peste 100 de pacienți au fost evacuați. Dintre aceștia, 53 au fost transferați către alte spitale. 

După incendiul de proporții care a izbucnit astăzi, în jurul orei 5:00 dimineața, la Institutul „Matei Balș” din Capitală, cinci pacienți și-au pierdut viața și un număr de 53 de pacienți, din 102 pacienți aflați în saloanele din Pavilionul 5 al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, au fost transferați către alte unități sanitare. Toți erau internați după ce s-au îmbolnăvit de COVID-19. Se pare că aceștia erau conectați la oxigen.

Citește și: Ce au găsit pompierii când au ajuns la Institutul „Matei Balș” pentru a stinge incendiul

În ce stare se află pacienții transferați la alte spitale după incendiul de la la Institutul „Matei Balș”

Pacienții care s-au aflat în saloanele afectate de incendiu au fost transferați fie în alte pavilioane ale Institutului „Matei Balș”, fie la alte unități sanitare. Starea bolnavilor este în curs de actualizare în funcție de investigațiile aflate în derulare în fiecare spital în care au fost transferați.

– 11 pacienți la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” din București. Toți pacienții sunt stabili, dependenți de oxigen.

– 5 pacienți la Spitalul Universitar de Urgență din București. Patru pacienți sunt în stare stabilă, iar unul este intubat din cauza intoxicației cu fum.

– 6 pacienți la Spitalul Universitar de Urgență „Elias”. Toți au măști cu oxigen, dar sunt în stare stabilă.

– 4 pacienți la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”. Unul dintre pacienți se află internat la ATI.

– 5 pacienți la Sf. Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”. Toți primesc oxigen.

– 3 pacienți la Spitalul Militar Central-ROL 2.  2 pacienți sunt în stare stabilă, iar doi sunt la secția ATI. Unul dintre ei este în stare stabilă, altul este intubat.

– 4 pacienți la Spitalul „Witting”. Toți sunt în stare stabilă.

Citește și: LIVE UPDATE. Incendiu la spitalul Matei Balș din Capitală. Cinci oameni au murit

– 4 pacienți, doi bărbați și două femei, la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”. Doi dintre pacienți, o femeie și un bărbat, aveau o stare generală gravă și au fost internați la ATI. Ceilalți doi se aflau într-o stare mai bună. Doar bărbatul a avut nevoie de oxigen.

– 1 pacient la Spitalul MAI „Dimitrie Gerota”. Pacientul a fost intubat.

– 3 pacienți la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”. Toți trei sunt în stare stabilă. Unul a fost transferat Spitalul Monza, iar ceilalți doi ar fi fost transferați la Spitalul Victor Babeș.

– 7 pacienți la Spitalul de Urgență Floreasca. Unul dintre pacienții transferați aici, o femeie, în jurul vârstei de 80 de ani, care avea și arsuri pe 20% din suprafața corporală, ar fi cel de-al patrulea pacient decedat. Ceilalți se află în stare stabilă, potrivit știrileprotv.ro.

DSU a anunțat că au fost înființate două linii telefonice, unde aparținătorii pot afla informații despre noua locație unde pacienți sunt internați. Cele două numere disponibile pentru aparținători sunt  021.2069398 și 021.2648515.

Sursă foto: Libertatea/ Vlad Chirea

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter