Franța: Record absolut de cazuri de COVID-19 într-o singură zi

De Unica.ro, pe

Joi, 15 octombrie, ministerul Sănătății din Franța a raportat 30.621 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore. Acesta este un record de la implementarea screeningului masiv, iar Franța a reintrodus starea de urgență sanitară din cauza răspândirii noului coronavirus.

Citește gratuit ediția de octombrie a revistei Unica. O găsești AICI.

Rata de pozitivare se ridică la 12,6%, iar numărul total al deceselor a ajuns la 33.125, potrivit Mediafax.
Administraţia de la Paris anunțase miercuri reinstituirea stării de urgenţă sanitară pe teritoriul Franţei începând din 17 octombrie, dar preşedintele Emmanuel Macron a dat asigurări că autorităţile nu au pierdut controlul asupra epidemiei de coronavirus.

Macron a anunțat că vor fi impuse restricţii de circulaţie între orele 21:00 şi 6:00 în regiunea Ile-de-France, inclusiv în Paris, precum şi în alte metropole – Grenoble, Lille, Lyon, Aix-Marseille, Rouen, Toulouse şi Montpellier. Restricţiile vor dura patru săptămâni.

Citeşte şi: Studiu: Ce grupă de sânge au persoanele cele mai rezistente la COVID-19

„Interdicţiile de circulaţie pe timp de noapte sunt o măsură pertinentă. Ar fi disproporţionat să reintroducem restricţii totale pe întreg teritoriul ţării. Restricţiile vor dura patru săptămâni şi vom merge la Parlament pentru a le prelungi până la 1 decembrie. Şase săptămâni este intervalul de timp care ni se pare util”, a explicat Emmanuel Macron.

Cei care încalcă restricţiile de circulaţie care vor fi impuse în marile oraşe din Franţa vor fi amendați cu 135 de euro.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter