Focar de COVID-19 în fotbalul românesc

De Unica.ro, pe

În fotbalul românesc sunt din ce în ce mai multe cazuri de COVID-19. La Universitatea Craiova un membru al echipei tehnice a fost depistat pozitiv, iar testul antrenorului liderului, Cristiano Bergodi, a ieșit neconcludent și a fost refăcut. De asemenea, CFR Cluj a anunțat că a ajuns la noua cazuri după ce  trei suspecți au ieșit negativi. La Dinamo sunt 14 cazuri de COVID-19 confirmate până acum.

Ministrul Sporturilor, Ionuț Stroe, este de părere că situația a scăpat de sub control: „Problemele din fotbalul românesc nu mai țin de anumite accidente sau nu pot fi puse pe seama hazardului. Deja vorbim de lucruri serioase, vorbim de două focare mari care există în momentul de față la echipele românești. Spun foarte multe despre cum înțeleg echipele românești și mai ales organizatorii competițiilor a-și proteja sănătatea și siguranța, în principal a propriilor sportivi, implicit a sănătății publice.”

Citește gratuit ediția de iulie a revistei Unica. O găsești AICI

Ministrul s-a declarat extrem de îngrijorat de actuala situație.

„Sunt îngrijorat, deja vorbim de un fenomen și trebuie să atragem atenția că nu vorbim doar de sănătatea acestor sportivi, ci de sănătatea tuturor celor care partcipă la această competiție – și sunt 700 de persoane. Poate pe unii îi intereseasă mai mult decât sănătatea sportivilor modul în care se vor disputa meciurile, se vor reprograma, cum se vor împăca, cine va fi sancționat, cine va fi depunctat. Cred că e momentul să acționăm foarte ferm. LPF și FRF trebuie să dispună urgent anchete care să corecteze aceste comportamente, să sancționeze aceeastă situație și să remedieze, dacă vor să încheie competiția”, a adăugat Ionuț Stroe la Digi24.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter