Experți: „SARS-CoV-2 nu se ia de pe clanța ușii sau bacnote”

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 15 decembrie 2020, 11:29

Potrivit celor mai recente cercetări efectuate de experții în sănătate, infectarea cu SARS-CoV-2 de pe diferite suprafețe, precum birouri, bacnote, mânere de uși sau barele din nijloacele în transport în comun, este neglijabilă. Oamenii de știință și medicii cred că principala cale de transmitere a virusului pandemic este prin intermediul aerurlui.

Citește gratuit ediția de decembrie a revistei Unica. O găsești AICI

„Nimeni nu poate garanta că aceste suprafețe nu mai conțin câteva urme cu acest virus și nu ne putem infectă. Trebuie precauție. Nu în extremă. Cumpătat, pentru că așa este normal. Calitatea aerului și atmosfera joacă un rol fundamental. Mai important decât suprafețele, dar e adevărat, aerul este foarte important. Spațiile închise trebuie aerisite. Trebuie să fim precauți când suntem în apropierea mai multor persoane”, a explicat Silviu Gurlui, profesor de fizică la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, potrivit digi24.ro.

Citeşte şi: Prima persoană vaccinată anti-COVID-19 din SUA: o asistentă din New York

Profesorul Gurlui mai spune că modul în care purtăm masca este esențială pentru a ne proteja corespunzător.

„Masca ne apară foarte mult. Depinde și de calitate măștii și de modul cum e pusă masca pe față, cât de mult se întrevăd acele spații libere pentru că, contează foarte mult dacă masca nu e lipită de față. Acolo unde este densitate a populației în spații închise, fie acasă, fie în mijloacele de transport, unde spațiul este închis și nu e ventilație bună, riscul să preluăm acest virus este major. Chiar dacă purtăm masca sau ne protejăm de suprafețe încă este mare”, a adăugat expertul.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter