Expert în sănătate publică: „Vor fi focare de COVID-19 odată cu redeschiderea școlilor. Copiii asimptomatici vor duce virusul acasă”

De Unica.ro, pe

Începerea noului an școlar din această toamnă, în contextul pandemiei de COVID-19, este unul dintre cele mai dezbătute subiecte în aceste zile.

Potrivit experților în sănătate publică, odată cu redeschiderea școlilor și a grădinițelor, numărul infecțiilor cu noul coronavirus va exploda.

Citeşte şi: Primul test rapid de depistare a noului coronavirus, lansat în România

„Mă aștept să avem focare odată cu reluarea grădinițelor și începutul școlii și în același timp avem transmitere comunitară, astfel că nu putem ști care este pacientul zero într-un focar, într-o transmitere comunitară nu se mai poate identifica pacientul zero. Interacțiunea directă între copii, între copii și cadrele didactice și între copii și membrii familiei vor fi mult mai intense, cu un grad de transmitere și interacțiune foarte mare, iar copiii, așa cum se știe până la această dată pot fi asimptomatici, pot transmite boala, pot duce acasă, în comunitate sau în familie, acolo unde există persoane vulnerabile”, a explicat Dr. Ioana Stăncel, expert în sănătate publică, potrivit digi24.ro.

Citește gratuit ediția de august a revistei Unica. O găsești AICI

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter