Etapa a doua de vaccinare împotriva COVID-19. Cine va fi imunizat

De Unica.ro, pe
Etapa a doua de vaccinare împotriva COVID-19 va începe în data de 15 ianuarie, a anunțat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 în România a început în data de 27 decembrie 2020, iar până acum au fost imunizat peste 100.000 de oameni, din domeniul sanitar. Etapa a doua de vaccinare va începe în data de 15 ianuarie, pentru mai multe categorii de persoane cu risc.

Citește și: Biserica Ortodoxă Română susține campania de vaccinare. Ce vor găsi românii în biserici

Cine va fi imunizat în etapa a doua de vaccinare împotriva COVID-19

Etapa a doua de vaccinare va fi dedicată persoanelor vulnerabile, cum ar fi cele cu vârsta de peste 65 de ani și bolnavii cronici. De asemenea, vaccinarea va putea fi posibilă și pentru beneficiarii din centrele sociale, dar și pentru persoanele care deservesc activități esențiale pentru bună funcționare a infrastructurii critice.

Pe lista persoanelor care vor fi vaccinate în etapa a doua ar fi inclus și personalul din mass-media, „cei care efectuează reportaje în unități medicale”, a spus Valeriu Gheorghiță, potrivit Digi24.

„Din categoria persoanelor care deservesc activități esențiale fac parte personalul din domeniul Apărării, ordine publică, siguranță națională, autoritate judecătorească, personalul din sectorul economic vital, cum ar fi procesare, distribuție alimente, pâine, lactate, legume, apă, centrale electrice (transport și distribuție), medicamente și materiale sanitare, transport de persoane și mărfuri, personalul din învățământ, poștal și curierat, salubritate și deșeuri, personalul din înaltele instituții ale statului (Parlament, președinție), culte religioase”, a mai precizat Valeriu Gheorghiță.

Citește și: Raed Arafat s-a vaccinat împotriva COVID-19. Momentul a fost transmis live

Lista bolilor cronice din etapa a doua de vaccinare

Pe lista bolilor cronice se regăsesc următoarele afecțiuni:

diabet zaharat;

obezitate;

boli metabolice, inclusiv congenitale;

afecțiuni cardio-vasculare;

afecțiuni renale;

afecțiuni oncologice;

afecțiuni pulmonare;

afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down;

afecțiuni hepatice moderate/severe;

afecțiuni autoimune; HIV/SIDA.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter